Наглядач (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Наглядач»
Автор Віктор Пелевін
Назва мовою оригіналу Смотритель
Країна Росія Росія
Мова російська
Жанр роман
Видавництво «Ексмо»
Видано вересень 2015 року

«Наглядач» (рос. Смотритель) — двотомний роман російського письменника Віктора Пелевіна, який вийшов у вересні 2015 року. У першій частині, «Ордені жовтого прапора», розповідається про російського імператора Павла Першого, який нібито інсценував свою смерть, щоб непомітно покинути Петербург. Правитель, який також був алхіміком і гіпнотизером, відбув в паралельний світ Іділліум і став його першим Наглядачем. У другій книзі під назвою «Залізна безодня» розповідається про іншого наглядача Іділліума Алексіса де Киже.[1]

«Жанрова форма нового твору, одночасно містичного і реалістичного, отримала назву «перекид мислення». Він стане прямим відсиланням до літературних традицій Карлоса Кастанеди і його «Сили тиші» — відзначили в видавництві «Ексмо». «„Наглядач“ про те, що… втім, про що цей роман насправді, буде залежати від читача і його вибору», — випливає з анотації до книги.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В сентябре выходит новый роман Виктора Пелевина «Смотритель». 3 серпня 2015. Архів оригіналу за 6 серпня 2015. Процитовано 3 серпня 2015. (рос.)

Посилання[ред. | ред. код]