Наодинці з ніччю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Наодинці з ніччю
Жанр кіноповість, мелодрама
Режисери Борис Силаєв
Сценарист Борис Силаєв
Оператор Валерій Шувалов
Композитор Євген Зубцов
Художник Петро Слабінський
Кінокомпанія Кіностудія ім. О. Довженка
Тривалість 74 хв.
Країна  СРСР
Рік 1966
IMDb ID 5224680

«Наодинці з вночі» — радянський фільм 1966 року режисера Бориса Силаєва.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Під час чергового рейсу молодий шофер міжміських автоперевезень Дімка приїхав за вантажем до приморського міста пізно увечері. Місць у готелі не знайшлося, і він вирішив прогулятися незнайомими вулицями. Він знайомиться з молодою дівчиною Вірою, гуляючи з якою за одну ніч легковажний Дімка змінюється: бесіди з серйозною, вдумливою дівчиною під час їхньої прогулянки містом вперше викликають у ньому глибокі роздуми про сенс життя, про справжнє людське щастя та красу.

В ролях

[ред. | ред. код]

У епізодах: Б.Брондуков, А.Лісова, А. Володіна, В.Поліщук, В.Дальський, М.Швідлер, С.Крилов, С. Шеметіло.

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Критика

[ред. | ред. код]

Фільм отримав негативну критику як беззмістовний:

Ніч є. Двоє є. Є багатозначні проходи та ще більш багатозначні слова. Є сцени, покликані «вбити» нас наповал своєю оригінальністю. А ось думки, глибини, всього, що ми називаємо розкриттям життя, немає як немає… Сучасна, «модернова» форма — лише спроба прикрити порожнечу авторського задуму. Двоє бродять містом. Двоє манекенів, а не людей, які так і залишилися незнайомими, не здивували нас жодним проблиском розуму або почуття, безпристрасно повторюють «афоризми» в дусі телеграфіста Ятя («Весілля» (п'єса) А.Чехова): «Світанок не зупиниш. Світанок не зупиниш…»

Радянський екран, 1967

Кінокартина «Наодинці з ніччю» Б. Силаєва і С. Третьякова в усьому надумано і штучно зображує нічну прогулянку містом юнака і дівчини. Третьякова в усьому надумано і штучно зображує нічну прогулянку містом юнака і дівчини, які страждають на модну на Заході хворобу — нестачу взаєморозуміння. І тому, що герої тут навмисне ізольовані від життя.

Вітчизна, 1968

Література

[ред. | ред. код]
  • Наодинці з ніччю // Радянські художні фільми: 1966—1967. — М.: Нива Росії, 1995. — стор.68