Неповнолітні (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Неповнолітні
рос. Несовершеннолетние
Жанр драма
Режисер Володимир Роговий
Сценарист Едуард Тополь
У головних
ролях
Володимир Летенков
Станіслав Жданько
Леонід Каюров
Оператор Інна Зарафьян
Композитор Рафаїл Хозак
Художник Михайло Фішгойт
Кінокомпанія Кіностудія імені Горького
Тривалість 82 хв.
Мова російська
Країна СРСР
Рік 1976
IMDb ID 0175970

«Неповнолітні» (рос. «Несовершеннолетние») — російський радянський художній фільм кінорежисера Володимира Рогового, лідер радянського кінопрокату 1977 року (44,6 млн глядачів). Прем'єра фільму відбулася 10 вересня 1977 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Двоє друзів одночасно повертаються в рідне місто: Женя — з армії, Костя — з колонії, де відбував термін за п'яну бійку. Приятелі вступають у протистояння з бандою хуліганів, які відбирають гроші у дітей та грабують п'яних перехожих. Після кількох бійок Женя розуміє, що таким чином успіху не домогтися, тим більше він зауважує, що під вплив зграї потрапляє і його одинадцятирічний племінник Шурка.

Під час однієї із зустрічей Женя, замість чергової бійки, пропонує хлопцям записатися в секцію боксу, тренером якої є Костя. Деякі хлопці дійсно приходять займатися і йдуть з-під впливу Гоголя — вихованого і цинічного лідера зграї.

Розсерджений Гоголь з приятелями розоряють оранжерею матері Жені, шкільної вчительки. Ця оранжерея, яку учні будували шість років, дуже дорога для Поліни Борисівни. Женя відправляється на розбірку, де Гоголь загрожує вбити його «трояндочкою» від розбитої пляшки. Тим не менш, Женя, відслужив у десантних військах, виходить переможцем і доставляє Гоголя в міліцію.

У фінальній сцені майор міліції переконує Женю присвятити життя вихованню дітей, до чого, на переконання майора, у Жені талант.

У фільмі знімалися[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]