Не ховай очей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Не ховай очей»
Пісня Ірина Білик
Випущено17 травня 2018
Жанрпоп
ЛейблBest Musicd

Музичне відео
«Не ховай очей» на YouTube

Не ховай очей — пісня 2018 року української виконавиці Ірини Білик.

Трек був номінований на премію YUNA. Також пісня була виконана на M1 Music Awards 2018.

Музичне відео

[ред. | ред. код]

Режисером кліпу став Юрій Двіжон (DVIZHON), відомий співпрацею зі співачкою над кліпами «Волшебники» та «Не питай». За задумом в кліпі знялись десять героїв, які «не ховають очей» та відкрито говорять про свою сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність. Одним з них став сам режисер.

«Я дуже вдячний Ірині за те, що вона стала першою українською співачкою, яка так масштабно підтримала ЛГБТ-спільноту (лесбійки, геї, бісексуали, трансгендери). Тільки тоді, коли ми будемо щирими та відвертими перед самим собою та близькими, ми зможемо зробити наше життя по-справжньому повноцінним та щасливим!», – розповів режисер Юрій Двіжон.

Прем’єра кліпу відбулася 17 травня 2018 року в Посольстві Німеччини в Україні в рамках урочистого приймання з нагоди Міжнародного дня боротьби з гомофобією, трансфобією та біфобією. Відеороботу до пісні «Не ховай очей» представила сама виконавиця:

«Я рада, що за допомогою цієї пісні ми змогли підняти важливу проблему. В уяві багатьох людей тема одностатевого кохання та гендерної ідентичності асоціюється із більш ліричними піснями-баладами. У моєму розумінні ніякої драми в цьому нема. Більш ніж у половині країн світу визнають одностатеві стосунки і права трансгендерних людей на рівні закону», – зазначила Ірина Білик.

Документальний фільм

[ред. | ред. код]

Громадська організація КиївПрайд спільно з режисером DVIZHON представили документальний фільм «Не ховай очей», який присвячений до Міжнародного дня камінг-ауту. У всьому світі його відзначають 11 жовтня. У фільмі герої кліпу, серед яких правозахисниця Софія Лапіна, поетеса Анна Кукушкіна, трансгендерна модель і блогер Юлія Гельцман, модель Нантіна Дрончак і інші, розповіли про свій вибір бути відкритими представниками ЛГБТ і пояснили, чому це для них важливо. У кліпі й фільмі знявся і сам режисер DVIZHON, що стало його публічним камінг-аутом. Прем'єра відбулася в ефірі Нового каналу та на YouTube.

Чарти

[ред. | ред. код]

Тижневі чарти

[ред. | ред. код]
Чарт (2018) Позиція
СНД (Tophit)[1] 284
Ukraine Airplay (Tophit)[2] 16
Kiyv (Tophit)[3] 19

Річні чарти

[ред. | ред. код]
Чарт (2018) Позиція
Ukraine Airplay (Tophit)[4] 60

Нагороди

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Ірина Білик — Не ховай очей. Tophit. Процитовано 21 січня 2020.
  2. "Ukraine Airplay Chart for 2018-10-15." Tophit. Процитовано 21 січня 2020.
  3. Kiyv Airplay Chart for 2018-10-01. Tophit. Процитовано 21 січня 2020.
  4. Ukrainian Top Year-End Radio Hits (2018). Tophit. Процитовано 21 січня 2020.

Посилання

[ред. | ред. код]