Нянька: Королева убивць

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нянька: Королева убивць
англ. The Babysitter: Killer Queen
Жанр молодіжний фільм, комедійний фільм жахівd, кінокомедія, горор і слешер
Режисер Макджі
Сценарист Jimmy Wardend
У головних
ролях
Judah Lewisd, Дженна Ортеґа і Емілі Елін Лінд
Композитор Бер МакКріріd
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 101 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2020
IMDb ID 11024272
Попередній Нянька (фільм, 2017)

«Нянька: Королева убивць» (англ. The Babysitter: Killer Queen) — американська чорна комедія 2020 року, режисером і продюсером якої став Макджі.[1] Продовження фільму «Нянька» 2017 року. У фільмі знялися Джуда Льюїс, Емілі Елін Лінд, Дженна Ортега, Роббі Амелл, Ендрю Бачелор, Леслі Бібб, Гана Мей Лі, Белла Торн, Самара Вівінг і Кен Маріно.

Фільм вийшов 10 вересня 2020 року на Netflix, отримавши загалом негативні відгуки від критиків.

Сюжет[ред. | ред. код]

Через два роки після того, як сатанинський культ, який очолювала його нянька Бі, намагався вбити його, Коул Джонсон навчається в старшій школі. Йому не вдається переконати нікого, крім своєї найкращої подруги Мелані, у небезпечній для життя змові Бі; його батьки та більшість інших вважають, що у нього був психічний зрив. Після того, як він дізнається, що батьки зарахували його до психіатричної школи, він тікає з Мелані, її хлопцем Джиммі та їхніми друзями Бум-Бумом і Дієго, щоб погуляти на вечірці біля озера.

На вечірці Коул помічає нову студентку Фібі Етвелл. Пізніше друзі Коула розважаються на вечірці на човні, коли Мелані раптово вбиває Бум-Бума човновим гаком і ловить його кров. Мелані, Джиммі та Дієго виявляються членами сатанинського культу. Маючи кров Бум-Бума для жертви, їм потрібна ще кров Коула як жертва «незайманого», щоб здійснити свої бажання. Також з'являються воскреслі члени культу з першого фільму Соня, Еллісон, Макс і Джон. Вони повинні взяти участь у ритуалі до сходу сонця. Однак раптово з'являється Фібі, яка шукає бензин для свого водного мотоцикла. Коул виривається від членів культу та втікає з Фібі на її водному мотоциклі.

Опинившись на суші, Коул все пояснює Фібі, яка вірить йому, а сектанти кидаються в погоню. Соня робить першу спробу вбити їх, але вони збивають її залишеною незнайомцем машиною та обезголовлюють дошкою для серфінгу. Еллісон знаходить Коула і Фібі, але вони затискають її між вузьким клином скелі і відривають їй голову. Вони сідають у човен і їдуть, але Макс заскакує на пліт, що прикріплений до задньої частини човна, і хоче забратися на човен. Однак Фібі підпалює його, а потім Коул шматує його гвинтом човна. Дієго та Джиммі надприродним чином розпадаються, коли хочуть припинити погоню за Коулом.

Коул і Фібі прибувають до старого сімейного будинку Фібі, де вони знаходять притулок і сподіваються дочекатися ночі. У бункері Фібі розповідає Коулу, що її батьки загинули через те, що вона врізалася в них у смертельній автомобільній аварії. Коул втішає її, і вони займаються сексом. Мелані дзвонить батькові Коула Арчі, який шукав його разом із батьком Мелані Хуаном. Коул і Фібі виходять з бункера, озброєні арбалетами, а Джон випадково гине, коли на нього падає люстра. Арчі дає Коулу снодійне, щоб відвезти його до своєї машини, коли Мелані вбиває Хуана мачете та бере в полон Фібі.

Під час зупинки на заправці, Коул приходить до тями, замикає Арчі в машині та повертається до озера, щоб врятувати Фібі. У бухті Мелані тримає Фібі в заручниках. В цей час з води випливає Бі, і виявляється, що вона була нянькою Фібі. Колись вона уклала угоду з дияволом, щоб врятувати життя Фібі в автокатастрофі в обмін на її душу. Соня, Еллісон, Макс і Джон знову воскресають, і разом з Мелані п'ють кров Коула, змішану з кров'ю Бум-Бума. Однак, оскільки Коул займався сексом з Фібі й тому більше не є «незайманим», ритуал має зворотний ефект, і п'ятеро тануть і розпадаються. Бі, яка не пила крові, розповідає, що вона організувала все, щоб Фібі та Коул змогли об'єднатися та перемогти культ, змінивши думку після зізнання Коула в любові після її початкової поразки. Однак, оскільки технічно Бі все ще є демоном, вона п'є кров і розпадається, щоб врятувати двох. З'являється Арчі, який став свідком смерті Бі і тепер вірить у правду того, що сказав Коул. Коли сходить сонце, Коул і Фібі обіймаються в поцілунку, а Арчі гордо дивиться на них.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джуда Льюїс Коул Джонсон Коул Джонсон
Емілі Елін Лінд Мелані Сайрус Мелані Сайрус
Дженна Ортега Фібі Атвелл Фібі Атвелл
Роббі Амелл Макс Макс
Ендрю Бачелор Джон Джон
Гана Мей Лі Соня Соня
Белла Торн Елісон Елісон
Самара Вівінг Бі Бі
Кен Маріно Арчі Джонсон Арчі Джонсон
Леслі Бібб Філіс Джонсон Філіс Джонсон
Кріс Вайлд Хуан Сайрус Хуан Сайрус
Гелен Гонг директорка Гайбріджа директорка Гайбріджа
Джейсон Рогел офіцер Філ офіцер Філ
Скотт Макартур безхатько Лерой безхатько Лерой
Аманда Черні Вайолет, касирка в магазині Вайолет, касирка в магазині

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Babysitter: Killer Queen. Архів оригіналу за 4 липня 2020. Процитовано 4 липня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]