Ніколь Браун-Сімпсон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніколь Браун-Сімпсон
англ. Nicole Brown Simpson
Ім'я при народженні Ніколь Браун
Народилася 19 травня 1959(1959-05-19)
Франкфурт-на-Майні, Гессен, Німеччина
Померла 12 червня 1994(1994-06-12) (35 років)
Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
·колота рана
Поховання Кладовище Вознесіння, Лейк-Форест, Каліфорнія, США
Громадянство США США
Місце проживання Брентвуд
Діяльність офіціантка
Відома завдяки Справа Сімпсона
Alma mater Середня школа Ранчо-Аламітос
Середня школа Дейна-Гіллз
Конфесія Католицтво
Батько Луїс Гезекая «Лу» Браун-молодший
Мати Джудіта Анна «Джуді» Баур Браун
У шлюбі з О. Джей Сімпсон (1985 — 1992)
Діти (2) 2
IMDb ID 1424463

Ніко́ль Бра́ун-Сі́мпсон (уродж. Бра́ун, англ. Nicole Brown Simpson; нар. 19 травня 1959, Франкфурт-на-Майні12 червня 1994, Лос-Анджелес) — американська офіціантка німецько-американського походження, друга дружина американського футболіста Орентала Джеймса «О. Джей» Сімпсона.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Ніколь Браун народжена 19 травня 1959 року в місті Франкфурт-на-Майні, ФРН, у сім'ї Джудіти Анни «Джуді» Баур Браун (уродж. Браун) та Луїса Гезекаї «Лу» Браун-молодшого. Її мати була німкенею, а батько — американцем. У сім'ї вона була другою дочкою з чотирьох (Деніс, Домініка і Таня). Вона також має двох зведених сестер (Венді та Марґіт) і одного зведеного брата (Трейсі) з попереднього шлюбу батька. Після переїзду до Сполучених Штатів Америки, вона почала ходити до середньої школи Ранчо-Аламітос, Ґарден-Ґров, штат Каліфорнія. У 1976 році закінчила середню школу Дейна-Гіллз у Дейна-Пойнт[1]. Вирощена католичкою[2].

У випускному альбомі Браун 1976 році зі школи Дана-Гіллз її псевдонім «Нік», а також написана цитата, що вона: «пам'ятає випускний вечір, поцілунок із гарбузом на танцях 1974 році, одну з півфіналісток випускного, плани покататися на лижах у Європі, піти до школи фотографії Брукс, отримати від Скотта: „Будь собою, будь справжньою, ти не мусиш щось робити.“»[3].

Ніколь Браун і О. Джей Сімпсон познайомились у 1997 році та уклали шлюб у 1985 році, через п'ять років після того, як Сімпсон пішов з професійного американського футболу. Їхній шлюб протривав сім років, у них народилися дочка та син.

Браун зазнала емоційного, словесного та фізичного насильства від Сімпсона. Вона неодноразово дзвонила до поліції зі скаргою на чоловіка, але його заарештували лише один раз, у 1989 році – чоловік не визнав себе винним у подружньому насильстві. Браун зняла свої звинувачення після того, як у ситуацію втрутились її батьки та заохотили примиритися з Сімпсоном.

12 червня 1994 році Ніколь Браун була вбита поблизу свого будинку в Брентвуді разом зі своїм коханцем, офіціантом Роном Ґолдманом. Після суперечливого та широко висвітленого кримінального провадження Сімпсон був виправданий за всіма звинуваченнями. У позові 1997 року Орентала Сімпсона було визнано винним в обох смертях.

Література

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Dana Hills High School Yearbook 1976. Classmates (англ.). Процитовано 7 жовтня 2021.
  2. The O.J. Simpson Trial: Nicole Brown Simpson Part 1. Listen Notes (англ.). 3 жовтня 2019. Процитовано 25 серпня 2022. And she's [Nicole] also raised Catholic because her mom is Catholic... [Також вона [Ніколь] була вирощена католичкою, подібно до своєї матері...]
  3. Dana Hills High School Yearbook. Worthpoint. 1976. с. 161.

Посилання

[ред. | ред. код]