Німецька хокейна ліга

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Німецька хокейна ліга
Німецька хокейна ліга
Німецька хокейна ліга
Вид спорту хокей із шайбою
Засновано 1994
Кількість команд 14
Країна(и) Німеччина Німеччина
Поточний чемпіон Ред Булл
Офіційний сайт www.del.org

Німецька хокейна ліга (нім. Deutsche Eishockey Liga; скор. нім. DEL) — елітна хокейна ліга чемпіонату Німеччини з хокею.

Історія[ред. | ред. код]

До 1994 року в Німеччині існувала хокейна Бундесліга.

Фінансове становище багатьох клубів на початку 90-х було ненайкращим, клуби закликали до запровадження нової професійної ліги, за модель взяли НХЛ. Ці нововведення повинні стати найкращою рекламою хокею в країні та створити фінансову привабливість ліги. Після закінчення сезону були проведенні відповідні переговори та вирішено утворити Німецьку хокейну лігу, яка буде складатись з 18 клубів та замінить Бундеслігу.

У першому сезоні за регламентом змагань 18 команд провели між собою два кола, а потім за зразком НХЛ у трьох групах ще зіграли десять матчів. У подальшому раунді плей-оф, 16 команд розіграли звання чемпіона.

У сезоні 1996—97 ліга скоротилась до 16 клубів. З сезону 2002—03 ліга скоротилась до чотирнадцяти команд.

Сезон 2004—05 став одним найзірковішим в DEL. Через локаут в Національній хокейній лізі до Німеччини прибув цілий «десант» гравців з НХЛ.

Структура чемпіонату[ред. | ред. код]

В Німецький хокейній лізі 14 клубів проводять між собою чотири матчі на першому етапі, потім клуби, що зайняли 7-10 місця розігрують два місця в основний раунд плей-оф, після чого в турнірі на вибування розігрують звання чемпіона Німеччини.

Чемпіони Німецької хокейної ліги[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]