Обговорення:Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну (1 березня — 15 березня 2022)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Easy Wind у темі «Вносити чи не вносити до списку?» 2 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Про основні критерії (рекомендації) внесення доповнень до новоствореної сторінки[ред. код]

Мета статті (виходячи з її назви) — збір і узагальнення інформації по втратах силових структур України в результаті російського вторгнення в Україну. Виходячи з поняття "Військові втрати" — це бойові і небойові втрати особового складу силових структур на території всієї України, так як з 24 лютого 2022 року, поняття ООС на території Донецької і Луганської областей, а також "тилу" - повністю втратили свій зміст.

Прийняти до уваги! З метою чіткого дотримання положень діючого законодавства, керуємося положеннями чинного Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" (із змінами), яким визначені сили і засоби забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а саме ст. 8 Закону "... особовий склад та спеціалісти окремих підрозділів, військових частин... Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань (Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Управління державної охорони України, Державної спеціальної служби транспорту), правоохоронних органів спеціального призначення, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, розвідувальних органів України, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, а також працівники закладів охорони здоров’я", тобто визначеного переліку силових структур! Також обліковуємо загиблих підрозділів Сил територіальної оборони Збройних Сил України з обов`язковим зазначенням відповідного підрозділу (за можливістю).

  • Таблиця/Список загиблих: Всі загиблі/померлі військовослужбовці, незалежно від причини загибелі/смерті, а також поранені, які померли у військових госпіталях (шпиталях). Якщо ім'я військовослужбовця невідоме — заносяться в Основну таблицю, як факт (з подальшим уточненням інформації)!
Додатково: стосовно ДПСУ, Національної поліції та ін. силових структур пропонується обмежитися випадками, які безпосередньо пов'язані з війною. Наприклад, затримка злочинця/підозрюваного сепара/росагента — вноситься, а ДТП або боротьба з бандитизмом, за участі представників поліції, під час патрулювання — не вноситься!
  • Розділ Померлі та вбиті демобілізовані учасники АТО/ООС в ході російського вторгнення в Україну (2022). Учасники АТО/ООС, які є вже не діючими військовослужбовцями, а також добровольці-учасники АТО/ООС, які офіційно не були оформлені в підрозділах силових структур та Сил територіальної оборони Збройних Сил України і загинули/померли після повернення з фронту — незалежно від причини смерті, тільки з іменами. Якщо ім'я такого загиблого/померлого - невідоме, відомості до статті - не вносяться (інформація з джерелами може вноситись на дану сторінку Обговорення, а в разі встановлення особи — переноситись до статті).
Дотримуватися (по можливості), в одному записі наводити не більше 3 (трьох) окремих посилань на джерела ЗМІ: перше - про факт загибелі/смерті, друге - уточнення важливих соц.-дем. відомостей або обставин загибелі/смерті, третє - повідомлення про час і місце здійсненого поховання!
Важливо! Для внесення запису у відповідний розділ статті, необхідна достовірна інформація з відповідним повідомленням в надійних джерелах ЗМІ!
Увага! Записи доповнень в розділи вносити повністю, згідно встановленого порядку, а не хаотично, окремими записами, з надією, що все виправить патрульний або адміністратор!

!!!Це не правила!!! Це пропозиції до систематизації внесеної інформації — які можливо обговорювати, обгрунтовано удосконалювати та змінювати! --Easy Wind (обговорення) 20:30, 15 березня 2022 (UTC).Відповісти

Див. також:

Факти смерті військовослужбовців поза зоною ООС (без імен)[ред. код]

Інформація про факти смерті діючих військовослужбовців, а також колишніх військовослужбовців-учасників АТО/ООС, якщо ім'я невідоме (не вказане в джерелах).

  • ім'я невідоме, ......

Померлі/загиблі учасники АТО - поза зоною АТО/ООС (без соціально-демографічних даних)[ред. код]

Інформація про померлих учасників АТО/ООС, діючих військовослужбовців з соцмереж (без соціально-деиографічних даних) — від рідних, побратимів, волонтерів, громадських активістів. За наявності публікацій в ЗМІ буде перенесено до статті.

  • ім'я невідоме, ....

Вносити чи не вносити до списку?[ред. код]

Інформація про померлих військовослужбовців, ім'я яких відоме, але внесення до статті потребує додаткової інформації. Якщо ім'я невідоме — занесення виконується до відповідної теми обговорення («Факти смерті військовослужбовців (без імен)»).

  • 36 бійців Сил ТрО ЗСУ міста Херсону. Згідно повідомлення ЗМІ, бійці загинули у Бузкoвoму Пapку, намагаючись зупинити бронеколону російських окупантів, решта загинула в інших боях під час оборони Херсону[1]. Доповнення в основну таблицю - завчасне! Втрати будуть пораховані та обліковані після звільнення від окупантів м. Херсону та Херсонщини за індетифікацією усіх загиблих (в тому числі буде визначена їх належність до силових структур та Сил Територіальної оборони ЗС України) --Easy Wind (обговорення) 16:10, 9 квітня 2022 (UTC).Відповісти
  • Климчук Сергій Ігорович, 29.08.1970 р.н., с. Діброва Бородянський район Київська область. Військовослужбовець підрозділу 72 ОМБр. 12 березня 2022 року загинув в боях з агресором в с. Мощун Київської області в ході відбиття російського вторгнення в Україну. Запис перенесено з основної таблиці з причини не зазначенння джерел або ж посилань на довірені ЗМІ! --Easy Wind (обговорення) 18:45, 11 квітня 2022 (UTC).Відповісти

Примітки[ред. код]