Обговорення:Гіркокаштан

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Боґан у темі «Видалення інформації» 8 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Видалення інформації[ред. код]

Шановна Користувач:Nina Shenturk, незрозуміло навіщо було зроблено видалення і переміщення корисної інформації цією правкою.

  1. Читачі, які не є професійними біологами мають чітко розуміти різницю між гіркокаштаном і каштаном
  2. Видалення розділу Як символ недоцільно, це не є використання гіркокаштану, як такого

Боґан (обговорення) 06:44, 11 жовтня 2015 (UTC)Відповісти

Шановний Боґан,
  1. різниця між каштаном і гіркокаштаном була докладно описана в цій статті ще до вашої правки (у розділі «Назва»), тому ваша інформація дублювала вже існуючу. Втім, я не стала видаляти її повністю, а додала до відповідного речення цією правкою.
  2. Стаття присвячена роду Гіркокаштан, тому в ній слід наводити більш-менш узагальнюючу інформацію, яка стосується всіх членів роду. А використання листка гіркокашатана як символа — це окремий випадок, який стосується виключно гіркокаштана звичайного, тож інформація ця буде доречною у відповідній статті, а тут досить й одного речення. З повагою, --Nina Shenturk (обговорення) 18:29, 11 жовтня 2015 (UTC)Відповісти

Шановна Користувач:Nina Shenturk,

  1. Моя правка і є узагальненою інформацією, т.я. в України у повсякденному житті називають каштаном усі гіркокаштани наприклад Гіркокаштан криваво-м'ясний. І цю інформацію треба давати у визначенні, що б не плутати читачів.
  2. Вносити фразу: За часів УРСР квітка й листя цього дерева були зображені на гербі міста Києва. Образ заквітлих «каштанів» неодноразово використовувався в піснях та віршах (наприклад, «Київський вальс» Платона Майбороди). у розділ Гіркокаштан#Використання це нонсенс. Для цього тут був окремий розділ Як символ, який ви видалили.

Боґан (обговорення) 20:39, 11 жовтня 2015 (UTC)Відповісти

Якщо ви категорично зі мною не згодні — робіть так, як вважаєте за потрібне. --Nina Shenturk (обговорення) 16:16, 14 жовтня 2015 (UTC)Відповісти
Дякую. Боґан (обговорення) 22:34, 14 жовтня 2015 (UTC)Відповісти