Обговорення:Жак-Ів Кусто

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мусульманство?[ред. код]

Прийняття Кусто ісламу обгрунтовується статтею з "Високого Замку" [1]:

На морському шельфі геологи знайшли нафту. 1951 року в Абу-Дабі, 1953-го – у Дубаї. До речі, велику допомогу надав знаменитий французький дослідник Світового океану Жак-Ів Кусто. Саме він помітив ознаки нафтових родовищ і підказав, де треба робити свердловини. На знак вдячності йому подарували громадянство ОАЕ. А наприкінці життя Кусто, який був правовірним католиком, прийняв іслам. Його поховали за канонами ісламського світу.

Дивимося французьку вікі — ані слова про прийняття ісламу, чи отримання громадянства.
Дивимося англійську вікі — Though he was not particularly a religious man, тобто англійською він взагалі не надто религійним був.
Дивимося арабську вікі — бачимо лишень французьке громадянство та одну строчку без джерел, що, мовляв, було багато чуток про прийняття ісламу.

Дивимося на могилу Кусто — бачимо великий хрест.


До того ж єдиний раз, коли Кусто виконував дослідження задля пошуки нафти, це 1954 рік для ВР. (en:RV Calypso#Jacques-Yves Cousteau's Calypso (1950–1997), [2]). Тобто в авторки джерела нафту в Абу-Дабі знаходять за кілька років до того, як Кусто допомогає її знайти, а за канонами ісламського світу мусульман ховають із хрестами на могилах. То може якось відредагувати/прибрати інформацію, що посилається на таке джерело? 46.211.4.77 19:52, 19 березня 2020 (UTC)[відповісти]