Обговорення:Кітті-Гок (Північна Кароліна)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стаття Кітті-Гок (Північна Кароліна) є частиною Вікіпроєкту «Адміністративні одиниці країн світу», який покликаний покращувати всі сторінки, що присвячені географічній тематиці. Якщо ви бажаєте покращити вміст Вікіпедії з цієї теми, будь ласка, приєднайтеся до проєкту. Щиро запрошуємо всіх зацікавлених осіб.

Форма Кітті-Гок[ред. код]

Пропоную джерела на форму Кітті-Гок

1) Мартін Форд. Пришестя роботів. Техніка і загроза майбутнього безробіття. Пер. з англ. Володимир Горбатько. — К.: Наш формат, 2016. — С. 60. «літак...здійснив свіій перший політ... у Кітті-Гок, північна Кароліна.»

2) Сполучені Штати та їхні союзники продовжують підготовку до антитерористичної операції в Афганістані//Радіо Свобода, 1 жовтня 2001, 07:24 «...із Японії відбув найбільший авіаносець «Кітті Гок».»

3) Газета "Новий Шлях",№1, 11 січня 2012, с.10-11витинки з газети "Новий Шлях" « У грудні 1903 р. два брати Орвіл і Вілбур Райт закінчили свій винахід – перший літак, яким перелетіли 30 секунд на мисі Кітті Гок.»

4) газета "Поступ", Львів, грудень 2003 Д.О.СВІДНИК Сто років авіації «копія ...літака... має пролетіти на тому самому місці біля містечка Кітті Гок в американському штаті Північна Кароліна.»

5) Григорій Грабович. Україна. Підсумки століття. //Критика, листопад 1999 «...Брати Райт у Кітті-Гок, американський прапор над Іводзімою...»

6) Мічіо Кайку. Фізика майбутнього. — К.: Літопис, 2017. — С. 25 «брати Райт успішно підняли в повітря свій аероплан неподалік від містечка Кітті-Гок у Північній Кароліні»

7) Вєдєнєєв, Биструхін, Семука. Гострі кігті орла. Сили спеціальних операцій США. Історія та сучасність. — К.: К.І.С., 2010. — 400 с. «Як операційну базу ССО до грудня 2001 р. використовували авіаносець «Кітті Гок» ВМС США...»

Думаю, можна повертати назву Кітті-Гок. Mykola Swarnyk (обговорення) 03:44, 3 вересня 2018 (UTC)[відповісти]

Доброго дня. Ця тема вже піднімалась декілька років тому. Все почалося з авіаносців, які отримали назву на честь цього містечка. Оскільки і кораблі, і саме містечко досить відомі (все-таки, у містечку відбувся перший у світі політ літака; а кораблі брали участь у багатьох війнах - від В'єтнаму до Іраку і виведені в резерв лише декілька років тому), то було наведено багато АД на варіант «Кітті-Хок». Бачу, у Вас є АД на варіант «Кітті-Гок». Тому варто винести на обговорення і проаналізувати їх. З повагою, --V Ryabish (обговорення) 07:28, 3 вересня 2018 (UTC)
не бачу шаблону перейменування. Якщо конкретно по цій статті рішення не було, то й відкочування змін робити не слід. Хіба тут "явний вандалізм"??? Mykola Swarnyk (обговорення) 10:31, 3 вересня 2018 (UTC)[відповісти]
Та цю статтю вже перейменовували декілька разів, причому у різних варіантах (навіть принципово неправильних). Виставте на перейменування, щоб можна було обговорити і прийняти зважене рішення. --V Ryabish (обговорення) 11:07, 3 вересня 2018 (UTC)[відповісти]