Обговорення:Монастир походження дерева Хреста Господнього

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Бучач-Львів у темі «н» 7 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Гадаю, порушень авторських прав не було, бо стаття не взята зі вказаного дрежела: часопис «Тиждень» (12—18 листопада, 2010 р.). Посилання на статтю в «Тижні» було додано як підтвердження надійності інформації в уже існуючій статті. — З повагою, MSha, 18 січня 2011 р.

Не знаю, для чого хтось вказав джерелом газету Тиждень, із датою публікації статті аж через 2 роки після появи її у Вікі (дата виходу газети робить очевидним той факт, що джерелом була не вона). Я лише вказав (у шаблоні) адресу сайту, котрий опублікував цей текст раніше за Вікі. От тут варто порівняти дати. Я наразі не наполягаю ні на видаленні, ні на ще якихось діях. Просто звернув увагу на факт копівіо. Але так, нажаль, ще вчора це посилання "жило", а сьогодні - ні. Хоч в кеші гугла воно ще є. Я натомість ось знайшов ще один сайт (тут стаття ще з 2007 року):

--aeou 12:44, 18 січня 2011 (UTC)Відповісти

Гаразд. У такому разі, може, варто до статті замість «Тижня» дати джерело - http://pidkamin.ridne.net/history ?? А оскільки оригінал статті скомпонований на основі декількох джерел (на тому сайті в кінці статті вони подані), то може і з порушенням авторських прав на Вікіпедії немає проблеми? Чи..? --MSha, 16:06, 18 січня 2011 р.

Власне права на даний скомпонований текст належать авторові оцього компонування. Нам залишається або в свою чергу "скомпонувати" щось своє, базуючись на даних із цього джерела, або на вказаних автором джерелах, або на інших невикористаних автором, або на будь-якій комбінації цих джерел (якщо буде вибір, то комбінації найавторитетніших джерел). Однак головне - ми можемо розмістити у нас лише "скомпонований нами текст".--aeou 09:32, 19 січня 2011 (UTC)Відповісти

н[ред. код]