Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Риби/Архіви/2012/червень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Балакун у темі «Гольян озерний» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Назви статей

Вітаю , друзі! У ВП:БіолСт рекоменувалось «До знаходження авторитетного джерела інформації, що дозволяє дати статті українську назву, статті про таксони називаються науковою латинською назвою.» Бачу, що переважна статей про риби посилається на іншомовні джерела. Звідки беруться у таких випадках українські назви?--Олег (обговорення) 06:27, 4 червня 2012 (UTC)

Вітаю! Я намагаюсь додавати конкретні посилання на джерела української назви. На справді - українські назви представлені у багатьох джерелах, в них є багато розбіжностей, але вони є. Проблема лише в тому, що ці джерела друковані, тому щоб дати посилання, треба знайти джерело, перевірити назву, записати посилання. Так вже зробив у деяких статтях, на приклад - Бичок-зеленчак. Якщо українського відповідника не знайдено - виправляю на наукову назву, як приклад Morone americana. З часом так буду перевіряти інші статті, просто на все одразу бракує часу. Тому хотів би попросити всіх, якщо ви знаходите джерело української назви - давайте посилання. З повагою. --Yuriy Kvach (обговорення) 06:52, 4 червня 2012 (UTC)
Які саме назви треба? Маю кілька рибальських книжок українською. Flinn (обговорення) 18:30, 4 червня 2012 (UTC)
Тут треба наукову літературу, тобто літературу, надруковану за рішенням певної наукової ради (зазвичай в кінці даються посилання на рішення ради, номер протоколу, тощо). Термінологічні словники цілком підходять. В мене є відповідні джерела, тільки треба перевіряти назву у вже створених статтях і давати відповідні посилання. А це час. Хоча, думаю, що ця робота дуже необхідна, але не термінова. З часом можна зробити. З повагою. --Yuriy Kvach (обговорення) 08:25, 5 червня 2012 (UTC)

Гольян озерний

Створив нову статтю про вид занесений до Червоної книги України. В англомовній версії цей вид не входить до червонокнижних, а у виданні Червоної книги України 2009 року він є зникаючим! Який статус вказати? Допоможіть з таксобоксом! І ще, у нашій вікіпедії є стаття про споріднений вид, тільки називається не гольян, а гол'ян! У червоній книзі гольян! То як буде правильно? -- Балакун (обговорення) 10:52, 9 червня 2012 (UTC)

Вірно Гольян. Я вже виправив. Дякую, що знайшли помилку. --Yuriy Kvach (обговорення) 09:08, 10 червня 2012 (UTC)
Допоможіть ще з статусом? як правильно позначити?-- Балакун (обговорення) 10:34, 10 червня 2012 (UTC)