Обговорення користувача:OlegB/Поверення зображень (20.06.2009—21.06.2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:OlegB/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:OlegB

Поверення зображень[ред. код]

Добридень, Олегу

Хтось повертає старі ґрафічні зображення на сторінках.

Я зробив останні версії гербів Кам'янця-Подільського [1] та Переяслава-Хмельницького [2] і поставив їх на сторінки. Але старі версії були повернено. Повернена стара версія герба Кам'янця-Подільського [3], вже є нова офіційна версія, дивіться тут зверху зліва: [4]. До того ж, ця стара версія поганої якості. Я саме тому тут у Вікіпедії знаходжуся, щоби робити векторні зображення кращої якості. Те саме стосується і герба Переяслава-Хмельницького, ось він поганої якості [5]. Може просто той, хто повертає герби, не знає, що існують дві версії гербів в Україні — великі та малі. Так от великий герб Переяслава-Хмельницького [6] обрамований декоративним картушем навколо малого герба або щита [7]. Переважна більшість сучаних великих гербів україських міст наразі обрамовані декоративним картушем навколо малого герба. Офіційно можна використовувати будь-яку версію!

У мене до Вас прохання, підкажіть будь ласка, хто це робить і навіщо це робити? І що в даному випадку робити, коли таке трапляється?
Навіщо мені взагалі це робити, якщо воно нікому не потрібно і достатньо мати старі зображення гіршої якості.

Дякую.

З повагою,
UP9, 11:16 - 20 червня 2009 (GMT)

Офіційну версію герба Кам'янця-Подільського може затвердити тільки сесія міської ради. Наскільки мені відомо, останнім часом змін герба міста не було. На офіційному сайті Кам'янця-Подільського можна вгорі клікнути на напис «Символіка» та побачити, якими є чинні герб і прапор міста. Звідки Ви взяли новий герб міста та на підставі чого замінили чинний герб на свій самочинний, я не знаю. Я помітив, що Ви замінили кам'янецький герб у всіх вікіпедіях, але не став міняти назад. А хто це зробив, можна побачити в історії редагувань. З повагою --OlegB 11:41, 20 червня 2009 (UTC)Відповісти
Оновлений герб Кам'янця-Подільського виглядає так, як на шапці офіційного сайту міської ради [8]. Зараз майже всі герби українських міст уніфікують — великі обрамовують декоративним картушем і у малих роблять заокруглений низ щита. Просто вони не змінили символіку на тій сторінці, на яку Ви дивилися. — UP9, 15:51 - 20 червня 2009 (GMT)
Пане UP9, Ви бачили ухвалу сесії міськради про зміну герба міста (чи хоча би читали повідомлення журналіста про це), що так сміливо стверджуєте, що в одному місці правильний герб, в іншому - неправильний. Давайте будемо користуватися офіційними джерелами, а не припущеннями, якщо ми енциклопедисти. --OlegB 06:16, 21 червня 2009 (UTC)Відповісти
Герб Кам'янця-Подільського відкотив NickK --Ілля 11:43, 20 червня 2009 (UTC)Відповісти
Думаю, що правильно зробив. --OlegB 11:44, 20 червня 2009 (UTC)Відповісти
Дякую, Ілля. — UP9, 15:35 - 20 червня 2009 (GMT)
За рекомендацією УГТ зараз герби мають бути на іспанському щиті.--Анатолій (обг.) 16:02, 20 червня 2009 (UTC)Відповісти
Це дійсно так. І ось свіжий приклад — нові великий і малий герби Києва, де малий на іспанському щиті, тобто це не «фраґмент», як вважає NickK, а повноцінний малий герб. — UP9, 16:21 - 20 червня 2009 (GMT)