Обговорення шаблону:Official

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Alex Khimich у темі «{{Офіційний сайт}} vs.{{Official}}» 5 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Шаблон:Офіційний сайт

[ред. код]

Прохання повернути стару поведінку шаблону. Ви зробили так, що після сайту ставиться ім'я сторінки. Як на мене, в деяких випадках це некоректно. Наприклад:
http://www.example.org — офіційний сайт Example, Inc. (компанія)
Думаю, старий варіант Офіційний сайт буде коректнішим і лаконічнішим. До того ж, в новому варіанті на працює перехід по посиланню веб-сайту в браузері Opera. --94.27.92.189 15:48, 26 серпня 2010 (UTC)Відповісти

Я не вважаю, що старий шаблон був кращим - він взагалі не дозволяв переходити за посиланням. Перевірив, в Опері все працює. --Patlatus 17:46, 26 серпня 2010 (UTC)Відповісти
В мене в старому варіанті все працювало, в новому в Опері при наведенні курсору на посилання та при спробі переходу — помилка opera-illegal-url ([1]). Також зверніть увагу на те, що ''{{PAGENAME}}'' у шаблоні вертає назву сторінки у називному відмінку, хоча родовий (телеканалу Кіно замість Кіно (телеканал) був би коректнішим. В англ. варіанті це вирішується опційним параметром шаблону name= ({{official website|http://www.example.org/|name=Official example website}}).
Нову версію я скопіював з іншомовних розділів вікіпедії. Якщо там все працює стабільно, отже, буде працювати і тут. Попередня версія шаблону взагалі була взята невідомо, звідки. --Patlatus 17:46, 26 серпня 2010 (UTC)Відповісти
Якщо вона взята з англ. wiki, то чому в англ. wiki вона виглядає інакше? ([2]) --94.27.92.101 02:01, 27 серпня 2010 (UTC)Відповісти

Давайте розберемся. Я шаблон скопіював з російської вікіпедії, ось звідси: http://ru.wikipedia.org/wiki/Шаблон:Official Звідки я й почав перекладати одну статтю, де цей шаблон використовувався і не працював в попередньому варіанті. Зараз перекладу документацію з використання цього шаблону, щоб всім було зрозуміло. Скопіюю її і сюди.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Шаблон:Офіційний_сайт/doc

Подивився до Вашого посилання. Чому воно не працює: новий шаблон автоматично дописує "http://" до посилання, тому посилання треба писати в статті без цього. Як робити родовий відмінок - читайте вище. Продемонструю на Вашому прикладі. Тут теж родовий відмінок задається опційним параметром, як описано вище:

{{official|tvkino.com.ua|телеканалу Кіно}}

Виглядає так: телеканалу Кіно

Тепер Ваше посилання працює і в Опері, і в інших браузерах. Проблема була не в браузері. --Patlatus 14:19, 29 серпня 2010 (UTC)Відповісти

Мінімальний варіант я пропоную повернути до старого вигляду (Офційний сайт) з тої причини, що url сайту може бути дуже довгим. --77.122.57.47 11:03, 30 серпня 2010 (UTC)Відповісти
: Не збагнув.

--Patlatus 16:32, 30 серпня 2010 (UTC)Відповісти

Маю на увазі, що url офіційного сайту може бути дуже довгим і таким, що не сприймається людиною.
Якщо url короткий, то не проблема написати:
www.metallica.com — офіційний сайт
Але замість metallica.com може бути щось на кшталт http://social.technet.microsoft.com/Forums/ru-RU/windows7ru/threads (це в кращому випадку), тому краще виводити мінімальний варіант шаблону просто словом-посиланням:
Офіційний сайт
--77.122.57.47 13:27, 31 серпня 2010 (UTC)Відповісти

Ці два шаблони, з російської і англійської вікіпедії не сумісні між собою. Тому можна застосувати або один шаблон, або інший. Мені більше подобається існуючий зараз шаблон, перекладений в російської вікіпедії. Але, визнаю, є певний резон в тому, щоб мати ще один шаблон у вигляді шаблону з англійської вікіпедії. Тоді будемо мати два різних шаблони. Але як назвати той інший, мінімальний шаблон? І який шаблон використовувати за замовчуванням?

Можна розробити декілька варіантів.

1) В шаблон Official {{tl:Official}} http://uk.wikipedia.org/wiki/Шаблон:Official запихнути переклад з англомовної вікіпедії (ваш мінімальний варіант.)

В шаблоні Офіційний сайт {{tl:Офіційний_сайт}} http://uk.wikipedia.org/wiki/Шаблон:Офіційний_сайт залишити існуючий переклад з російської вікіпедії, щоб його можна було використати, при бажанні, у моїй статті.

2) Шаблони Official і Офіційний сайт залишити такими, як вони є, і створити додатковий шаблон Офіційний сайт мінімальний варіант з перекладом шаблону з англомовної вікіпедії.

То який варіант вибрати? --Patlatus 20:02, 31 серпня 2010 (UTC)Відповісти

Я ще не розібрався з мовою розмітки шаблонів wiki, але чи не має можливсті поєднати "мінімальний варіант" англійського шаблону з рештою російського? Якщо ні, то я підтримаю 1-й запропонований варіант. Звичайно, в документації обох шаблонів треба вказати взаємні посилання та примітку щодо різниці у вигляді "мінімального варіанту". P.S. Думаю, доречно вказати посилання на цю дискусію на сторінці/сторінках обговорення шаблонів офіційного сайту --94.27.102.204 07:47, 1 вересня 2010 (UTC)Відповісти

Розберімося. "Мінімальний варіант" англійського шаблону з рештою російського поєднати не можливо, тому що в їхній основі лежать різні ідеї:

1) в шаблоні з англомовного варіанту текст посилання замінюється словами "Офіціальний вебсайт" або подібними;

2) натомість в шаблоні з російськомовного варіанту текст посилання не замінюється ніякими словами, це досить зручно, людина бачить, на що вона клацає, крім того, посилання доповнене словами " - офіційний сайт".

Отож, я реалізував перший запропонований варіант.

І взагалі, надалі, обговорюймо шаблони {{tl:Official}} vs. {{tl:Офіційний_сайт}} у відповідному обговоренні, тобто, тут.

І для того, щоб перекласти шаблони, можна не володіти мовою розмітки шаблонів wiki.

--Patlatus 14:13, 1 вересня 2010 (UTC)Відповісти

{{Офіційний сайт}} vs.{{Official}}

[ред. код]

@Avatara6: ти вже 2гий раз скасував моє перенаправлення з {{Офіційний сайт}} на {{Official}} diff. Можеш пояснити чому? Ці два шаблони - {{Офіційний сайт}} на {{Official}} - мають однаковісіньку ціль: розмістити посилання на офіційний сайт у розділі "Зовнішні посилання". Так навіщо нам 2 шаблона, якщо вони роблять одне й те саме?--piznajko (обговорення) 04:53, 1 квітня 2019 (UTC)Відповісти