Озге Ягиз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Озге Ягиз
тур. Özge Yağız
Народилася 26 вересня 1997(1997-09-26) (26 років)
Стамбул, Туреччина
Країна  Туреччина
Діяльність кіноакторка, телеакторка, акторка озвучення, дієтолог
Alma mater Başkent Universityd
Знання мов турецька
Роки активності 2018 — тепер. час
Зріст 163 см
IMDb ID 10497761

Озге Ягиз (тур. Özge Yağız; 10 квітня 1997) - турецька акторка. Дебютувала в кіноіндустрії в 2016 році, всього за три роки стала однією з найпопулярніших молодих представниць цієї професії.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в м. Анкарі в Туреччині 10 квітня 1997 року. Вік актриси 24 роки. Батьки дівчинки жили небагато, звикли розраховувати тільки на себе. Озге — не єдина дитина в сім’ї, але її вихованню приділялося багато часу. Батько і мати майбутньої знаменитості вважали, що акторська майстерність — це тільки хобі для їхньої дочки, тому радили подумати щодо майбутньої професії. З раннього дитинства дівчинка представляла себе актрисою. Для цього володіла всіма необхідними даними — харизма і артистичність. Закінчивши школу вступила до театрального інституту і пішла в Столичну Академію Комунікацій, яку успішно закінчила. В той самий час не забуває про свою дитячу мрію — стати актрисою. Їй спадає на думку брати уроки акторської майстерності в студії «No10 Studios». Під час навчання на яскраву дівчину звертають увагу режисери та запрошують на кастинг в серіал. Це стало вирішальним моментом у кар'єрі. Дівчина відрізнялася від однолітків захопленістю кінематографа. За власним визнанням, вона з великим інтересом подивиться фільм, ніж прочитає книгу. Друзі та близькі відгукуються про подругу, як про щиру людину, яка завжди підтримає добрим словом і посмішкою.

Кар’єра[ред. | ред. код]

Дебют турецької актриси відбувся в серіалі «Ти назви». Тут Озге зіграла одну з головних ролей дівчину -Зехру. Після виходу турецької «мильної опери» на екрани Озге стала відразу популярною. Її партнером був Еркан Мерич, який вже був популярний в той час. Одного ранку яскрава брюнетка прокинулася популярною. Практично відразу на інстаграм актриси підписалося кілька тисяч осіб. На цей час на особисту сторінку Озге підписано майже 2 млн осіб. Всі фото набирають безліч лайків.В проєкт «Клятва» дівчина грає скромну сироту Рейхан. Образ для Ягиз був незвичайний і вона до останнього не могла повірити, що ця роль для неї. Режисери відразу в ній розглянули головну героїню. У 2020 вийшов новий серіал «Моя ліва половинка» де одну з головних ролей отримала Озге. Дівчина зіграла роль — Серри. У серіалі знімається з такими акторами, як Толга Менді, Джансель Ельчин, Джемре Байсель, Дефне Самьелі.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Відомо, що коханим актриси є Гекберк Демірджі[1]⁣ — відомий по серіалу «Клятва», у якому вони знімались разом. Більше ніж двісті серій проведених на знімальному майданчику зробили свою справу. І якщо любов в серіалі «Клятва» не змогла перемогти, то в реальному житті ще як зуміла.

Фільмографія[ред. | ред. код]

2016 – «Ти назви» (Adini sen koy)

2019 – «Клятва» (Yemin)

2020-2021- «Моя ліва половинка» (Sol Yanim)

2021 - «Один з нас» (İçimizden Biri)

2022 - «Батько» (Baba)

2023 - «Сапфір» (Safir)

Нагороди[ред. | ред. код]

Рік Премія Категорія Номінант Результат
2023 49. Премія «Золотий метелик»[2][3] Висхідна зірка Озге Ягиз Перемога

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Вхід • Instagram. www.instagram.com. Процитовано 8 квітня 2021.
  2. 49. Pantene Altın Kelebek Ödülleri için geri sayım başladı... Siz de oy verin. www.hurriyet.com.tr (тур.). 6 жовтня 2023. Процитовано 5 грудня 2023.
  3. 49. Pantene Altın Kelebek Ödülü Kazananlar: Altın Kelebek kimin, kimlerin oldu?. Milliyet (тур.). 4 грудня 2023. Процитовано 5 грудня 2023.