Олівера Наковська-Бікова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олівера Наковська-Бікова
Загальна інформація
Громадянство  Північна Македонія
Народження 1974
Бітола
Спорт
Країна Північна Македонія Північна Македонія
Вид спорту Стрільба
Участь і здобутки
Паралімпійські ігри XII літні Паралімпійські ігри
XIV літні Паралімпійські ігри
XV літні Паралімпійські ігри
XVI Літні Паралімпійські ігри
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Північна Македонія Північна Македонія
Стрільба
Золото 2012 Лондон Кульова стрільба 10 м SH1

Олівера Наковська-Бікова (мак. Оливера Наковска-Бикова; 1974, Битола) — македонська спортсменка, що спеціалізується на стрільбі.

Біографія[ред. | ред. код]

Початкову та середню освіту здобула у рідному місті. У 2001 р у Данії стає чемпіоном Європи зі стрільби з пневматичного пістолета. На чемпіонаті світу, який проходив у Сеулі, Наковська стала найкращою у складі команди з трьох осіб, яка завоювала срібну медаль. Наковська також брала участь у Паралімпійських іграх в Афінах у 2004 році, де завоювала шосте місце у змаганнях з пневматичного пістолета.[1] На чемпіонаті світу в швейцарському Саргансі мінімально поступилася у боротьбі за золоту нагороду, тоді як на Кубку Європи в Падуї показала перший рзультат зі світовим рекордом. Все це приносить їй перше місце у світовому рейтингу з дисципліни пневматичних пістолетів. На чемпіонаті світу з стрільби з лука для спортсменів з обмеженими можливостями у Загребі (2010) у дисципліні жіночий пневматичний пістолет Олівера Наковська-Бікова у змаганні з 26 спортсменів виборола 3 місце та бронзову медаль. Здобула золото Паралімпійських ігор у Лондоні 2012 року.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Shooting at the Athens 2004 Paralympic Games [Архівовано 2021-09-06 у Wayback Machine.] // IPC Historical Results Archive (англ.)