Особисто я, особисто тобі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Особисто я особисто тобі)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Особисто я, особисто тобі»
Обкладинка книжки
Автор Іван Байдак
Країна Україна Україна
Мова українська
Жанр сучасна проза
Видавництво Крок
Сторінок 142
ISBN 978-617-692-144-8

Особисто я, особисто тобі — твір Івана Байдака, українського сучасного письменника, написаний у 2013 році. Виданий видавництвом «Крок».

Про автора[ред. | ред. код]

Іван Байдак — сучасний український письменник-прозаїк. Навчався в Гусятинській загальноосвітній школі[1] (1996—2006) та на факультеті іноземних мов Львівського національного університету імені Івана Франка[2] (2006—2012, філолог, менеджер із масових комунікацій). Проходив професійні стажування у Віденському університеті та коледжі міста Монтеррей (Мексика). Учасник низки літературних фестивалів, як-от Львівський форум видавцівКиївські лаври, Арсенал (Київ), фестиваль «Ї» (Тернопіль), «Artgnosis» (Вінниця), Targi Książki (Краків), Miesiąc Lwowski we Wrocławiu | Europejska Stolica Kultury (Вроцлав) та інших.

Анотації[ред. | ред. код]

Ніщо не дається легко, завжди потрібно боротись за те, чого ти дійсно прагнеш і давати шанс собі, а можливо, не тільки й собі.

Герої[ред. | ред. код]

Юра — головний герой, Саша — головна героїня. Усі події описуються довкола цих двох осіб. Присутні й другорядні герої.

Головна думка[ред. | ред. код]

Головна думка твору — розкрити психологію стосунків[3], показати, які вони у реальному сучасному світі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Юра — звичайний тридцятирічний хлопець, який має звичайне життя як для успішного програміста у великій компанії. Має власну квартиру, багато дівчат, як сказала б я, львівський Дон Жуан. Юра ніколи не замислювався про серйозні стосунки, і, навіть, не уявляв, що колись, у його житті з'явиться Вона. Саша — студентка з Києва, яка приїхала на екскурсію до історичного міста Лева[4]. І тут, доля їх з'єднала. Саме ця дівчина повністю змінила Юру зсередини. Він змінюється, і прагне бути з нею, але купа обставин, та й, власне, небажання Саші, його постійно відштовхує назад. Як зауважив автор ув одному зі своїх інтерв'ю: «Довіра — це основне. Коли ти чесний перед людьми, ти чесний перед самим собою»[5].

Саме про це описує Іван Байдак у творі, головний герой довгий час не міг бути чесним із самим собою, але врешті-решт, він знайшов вихід. Однак, хто б на вашому місці здався, коли розумієш, що втрачаєш людину всього свого життя? От і Юра продовжував виборювати своє право бути поруч із нею. Автор не стримується і описує все, як є в реальному житті. Багато сексу, непотрібних розмов, а потім прохань про все забути. Жорстокий бік стосунків.

Особливості[ред. | ред. код]

Особливим є те, що саме читач обирає долю своїх героїв, за допомогою мапи, яка є на початку книги. Вона скеровує Вас за Вашою інтуїцією. Дуже цікавим є те, що кінець, у будь-якому випадку, буде однаковим. Цей задум автора неймовірний. Він дозволяє поринути у цю історію з головою.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Головна - Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів смт Гусятин. gusiatyn-school.edukit.te.ua. Процитовано 9 листопада 2016.
  2. Головна. Львівський національний університет імені Івана Франка. Процитовано 9 листопада 2016.
  3. Український письменник Іван Байдак: про психологію у творчості, міфи у письменницькій діяльності та поради письменникам-початківцям - URBAN BUFFET. urban-buffet.com. Архів оригіналу за 6 березня 2016. Процитовано 9 листопада 2016.
  4. Lviv.Travel - офіційний туристичний сайт міста Львова. lviv.travel. Процитовано 9 листопада 2016.
  5. Іван Байдак: Довіра — це основне. Коли ти чесний перед людьми, ти чесний перед самим собою | BlackJournal. blackjournal.in.ua. Процитовано 9 листопада 2016.
  6. «Література — це хобі, але я хотів би зробити її своєю професією». «Література — це хобі, але я хотів би зробити її своєю професією». Процитовано 9 листопада 2016.
  7. Путівник для стосунків. bukvoid.com.ua. Процитовано 9 листопада 2016.