Патриція Г'юїтт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Патриція Г'юїтт
англ. Patricia Hewitt
Народилася 2 грудня 1948(1948-12-02) (75 років)
Канберра, Австралія
Країна  Велика Британія
Діяльність політична діячка, письменниця, адміністраторка, прессекретарка
Alma mater Австралійський національний університет, Наффілд-коледжd, Ньюнгем коледж[1] і Canberra Girls Grammar Schoold
Знання мов англійська
Заклад Libertyd
Посада міністр охорони здоров'я Великої Британіїd, Державний секретар з питань бізнесу, енергетики та промислової стратегіїd, Міністру у справах жінок та рівностіd, Economic Secretary to the Treasuryd, Член Таємної ради Великої Британії[d], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 53-го парламенту Сполученого Королівства[d][2] і Член 52-го парламенту Сполученого Королівства[d][2]
Партія Лейбористська партія
Батько Lenox Hewittd

Патриція Гоуп Г'юїтт (англ. Patricia Hope Hewitt; нар. 2 грудня 1948(19481202), Канберра, Австралія) — британський політик-лейборист.

Життєпис[ред. | ред. код]

Дочка сера Ленокса Г'юїтта, провідного державного службовця у канцелярії прем'єр-міністра Австралії. Освіту здобула у Дівчачій гімназії Канберри та Австралійському національному університеті. Вона продовжила навчання у Кембриджському і Оксфордському університетах. У 1981 році вона вийшла заміж за адвоката Вільяма Бертлза, з яким вона має доньку (1986) і сина (1988). У 1971 році вона почала працювати у відділі по зв'язках з громадськістю Age Concern. У 1973 році вона стала членом Національної ради громадянських свобод Великої Британії, де займалася правами жінок. У 70-х роках вона приєдналася до Лейбористської партії.

Г'юїтт була пов'язана з лівим крилом партії і належала до послідовників Тоні Бенна. У 1981 році вона публічно засудила лівих лейбористів, які не голосували за Бенна на посаду заступника лідера партії під час виборів, що дозволило перемогти Денісу Гілі. У 1983 році Г'юїтт намагалась стати членом парламенту, після поразки була прес-секретарем лідера Лейбористської партії Ніла Кіннока. До Палати громад вона була вперше обрана у 1997 році.

У 1998 році вона стала членом уряду як Економічний секретар Казначейства. У 1999 році вона була призначена Державним міністром у Міністерстві торгівлі і промисловості, відповідала за мале підприємництво та електронну комерцію. Після виборів у 2001 році Г'юїтт стала Міністром торгівлі і промисловості, вона також була призначена членом Таємної ради. У травні 2005 року вона очолила Міністерство охорони здоров'я, на цій посаді стала відома прихильником повної заборони на куріння у громадських місцях (яке у кінцевому підсумку стало законом 1 липня 2007). Він також прагнула ввести медичну підготовку Application Service для молодих лікарів, проект впровадження цієї системи був підданий критиці з боку опозиції і медичного середовища (Консервативна партія навіть висловила вотум недовіри Г'юїтт, але безуспішно).

Г'юїтт обіймала цю посаду до кінця прем'єрства Тоні Блера. Новий прем'єр-міністр Гордон Браун, який вступив на посаду у червні 2007 року, не призначив її на будь-яку міністерську посаду. Вона залишила парламент у 2010 році.

Примітки[ред. | ред. код]