Автомагістраль Пекін—Тяньцзінь—Тангу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль Пекін—Тяньцзінь—Тангу
Загальні дані
Країна  КНР
Мережа expressway in Tianjind
Номер S40
Відкрито 1993
Довжина 142,7 кілометр
OpenStreetMap 912940 ·R (Пекін, Тяньцзінь)
Мапа

CMNS: Автомагістраль Пекін—Тяньцзінь—Тангу у Вікісховищі

Швидкісна дорога Пекін - Тяньцзінь - Тангу (кит. спр. 京津塘 高速公路, піньїнь: Jīngjīntáng Gāosùgōnglù) - платна швидкісна автодорога, що з'єднує Пекін через центр Тяньцзіня зі східнотяньдзінським районом Тангу. Дорога має 4 смуги (по 2 в кожному напрямку), довжина - 143 км. Плата за користування дорогою в Пекіні стягується починаючи з Даянфана в районі П'ятої кільцевої автодороги.

Зараз цей маршрут є частиною швидкісної автомагістралі G2 Пекін–Шанхай.

Маршрут[ред. | ред. код]

Пекін (Фенчжунси - Шібалідянь - Даянфан - Мацзюйцяо - Цайюй) - міський округ Ланфан провінції Хебей - Тяньцзінь (Янцунь - Центр Тяньцзіня - Тяньцзіньська аеропорт - район Тангу).

Історія[ред. | ред. код]

Запущена в експлуатацію 25 вересня 1993. На той момент це була перша швидкісна дорога, побудована за сучасними стандартами. З її будівництвом утворився транспортний коридор Пекін-Тяньцзінь, а шлях від Пекіна до Тяньцзіня став займати всього одну годину. Однак у зв'язку з бурхливим зростанням добробуту китайців в 1990-х, різким зростанням числа автомобілів в особистому користуванні, а також тим, що траса стала активно використовуватися для вантажних перевезень між Пекіном і Тяньцзінем, вона швидко опинилася забитою до відмови: якщо при будівництві планувалося проходження 50 000 автомобілів в день, то в даний час нею щодня користується 130 000 машин. У поєднанні з поганим забезпеченням безпеки руху, пекінським смогом і відсутністю нічного освітлення за межами пекінського 4-го кільця, все це призвело до того, що цю дорогу часто називають «дорогою смерті».

Джерела[ред. | ред. код]