Перл Едей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Перл Едей
англ. Pearl Aday
Основна інформація
Повне ім'я Pearl Maria Edmonds
Дата народження 1975(1975)
Роки активності 1994–наш час
Громадянство США
Професія Співачка
Освіта школа Long Ridge (Стемфорд, Коннектикут), школа Джоела Барлоу в (Реддінг, Коннектикут), Емерсон-коледж (Бостон, Массачусетс)
Інструменти вокал[d]
Жанри рок-музика
Батько Міт Лоуф (вітчим)
Мати Leslie G. Edmonds
Чоловік Скотт Ян
Діти Ревел Янг Ян (син)

Перл Едей (англ. Pearl Aday) — американська співачка. Прийомна донька вокаліста Майкла Лі Едея (Michael Lee Aday), більш відомого як Meat Loaf. Перл Едей була учасницею його гурту, Neverland Express протягом дев'яти років, починаючи з середини 1990-х. Вона з'являлася на численних альбомах, у різноманітних турах і телевізійних виступах зі своїм батьком, як бек-вокалістка, а також в дуетах.

Вона також була бек-вокалісткою Mötley Crüe.

Зараз вона є вокалісткою власного сольного проекту Pearl і випустила свій дебютний альбом на Megaforce/RED/Sony Music 19 січня 2010 року.

Едей разом зі своїм чоловіком Скоттом Яном (Scott Ian) були ініціаторами створення одноразового проекту Motor Sister.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Перл Едей (справжнє ім'я — Pearl Maria Edmonds) народилася 1975 році в родині Кларка Пірсона (Clark Pierson) та Леслі Г. Едмондс (Leslie G. Edmonds). Кларк Пірсон був барабанщиком у гурті співачки Дженіс Джоплін (Janis Joplin) Full Tilt Boogie Band.[1]

Перл Едей була усиновлена Майклом Лі Едеєм (відомого, як Meat Loaf) після його одруження з Леслі Г. Едмондс. У Перл є зведена сестра на ім'я Аманда Едей (Amanda Aday).

Спочатку Перл Едей навчалася в початковій школі Long Ridge (Стемфорд, Коннектикут).[2]

Далі Перл Едей навчалася в середній школі Джоела Барлоу (Joel Barlow) (Реддінг, Коннектикут). Вона приєдналась до шкільного хору та виступала в мюзиклах. У випускному класі вона виконала головну роль у мюзиклі «How to Succeed in Business Without Really Trying». У 1993 році Перл Едей закінчила середню школу.[2]

Перл навчалася в Емерсон-коледжі (Бостон, Массачусетс) за фахом творче письменство, але незабаром після цього почала музичну кар'єру.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 1994 році, коли їй було лише 19, Meat Loaf запросив її в турне як бек-вокалістку.[2]

Вона була бек-вокалісткою під час літнього туру Meat Loaf, 1994 Everything Louder, який просував альбом Bat out of Hell II, а також у 1996 році під час туру 1996 Born to Rock.

У 1997 році вона була учасницею гурту Meat Loaf, коли вони виступали на інавгураційному балу для Білла Клінтона.

Вона була повноправним учасником Neverland Express, гастролюючого гурту Meat Loaf, у 1998-2003 роках.

У 2003 році вона співала в альбомі Meat Loaf, Couldn't Have Said It Better у дуеті «Man of Steel».

31 жовтня 2007 році Перл приймала участь в концертному турне Meat Loaf, Seize the Night на підтримку альбому Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose.

Перл зіграла роль Elisabeth Lund в телевізійному фільмі 2000 року «Meat Loaf: To Hell and Back».

Вона була представлена в альбомі гурту Filter.

В 2000 році вона вирушила з Mötley Crüe в турне Maximum Rock, як резервна без-вокалістка та танцівниця.[2] Згодом вийшов DVD-випуск турне, Lewd, Crued, and Tattooed.

Вона також була в лос-анджелеському гурті під назвою Stella, який очолювала Ненсі Хауер (Nancy Hower) («Зоряний шлях: Вояджер»), гурт розпався перед тим, як випустити альбом.

Перл одружена з гітаристом Anthrax, Скоттом Яном (Scott Ian).[3] Її фотографії з'явилися на альбомі Music of Mass Destruction: Live from Chicago, випущеному Anthrax у 2004 році.

Зараз у Перл Едей сольний проект, який називається Pearl, їй допомагають такі музиканти: Скотт Ян (її чоловік), Jim Wilson та Marcus Blake (обидва з гурту Mother Superior), Carl Colt.

У 2008 році Перл Едей приймала участь у турне Meat Loaf, Casa de Carne:

  • 4 липня 2008 (Бат, Великобританія),
  • 11 липня 2008 (Касл Ховард, Йорк, Великобританія),
  • 13 липня 2008 (Бліклінг Хол, Норфолк, Великобританія),
  • 21 липня 2008 (Zitadelle Berlin, Німеччина),
  • 23 липня 2008 року (Stadtpark Hamburg, Німеччина).

У травні 2009 року вона з'явилася в ігровому шоу FOX "Don't Forget the Lyrics" разом зі своїм батьком Meat Loaf і його партнеркою по дуету Патті Руссо (Patti Russo): вони виграли 500 000 доларів на благодійність. У 2010 році вона була хедлайнером свого власного туру по США, який складався з 13 концертів. У 2010 році Перл Едей приймала участь у турне Meat Loaf, Hang Cool. 21 січня 2010 року для підтримки свого першого альбому вона з’явилася в ток-шоу Jimmy Kimmel Live.

І вона, і її чоловік, зробили перерву в музичній кар'єрі, оскільки 19 червня 2011 року у пари народився син Ревел Янг Ян (Revel Young Ian).

У 2015 році Перл Едей приймала участь у одноразовому проекті Motor Sister. Річ у тому, що її чоловік Scott Ian був давнім фанатом гурту Mother Superior і на святкуванні 50-річчя, захотів знову вживу почути гру Mother Superior, підібрати улюблені пісні, зібрати хлопців і провести міні-концерт удома. У результаті утворився гурт Motor Sister, у такому складі: Pearl Aday (вокал); Scott Ian (гітарист); Jim Wilson (гітарист/вокаліст); Joey Vera (басист) (Fates Warning, Armored Saint); John Tempesta (барабанщик) (The Cult, Exodus, Testament, White Zombie). 2015 році гурт Motor Sister перезаписав дванадцять пісень і випустив альбом Ride.[4][5]

Дискографія[ред. | ред. код]

Pearl[ред. | ред. код]

  • Little Immaculate White Fox (2010)
  • The Swing House Sessions (Live & Acoustic) (2011)
  • Heartbreak and Canyon Revelry (2018)[6]

Перл Едей була представлена на багатьох альбомах і збірках різних виконавців.

Meat Loaf[ред. | ред. код]

Filter[ред. | ред. код]

  • Title of Record — бек-вокал

Mother Pearl[ред. | ред. код]

  • Broken Thorny Crown — головний вокал

Ace Frehley[ред. | ред. код]

  • Anomaly — бек-вокал

Motor Sister[ред. | ред. код]

  • Ride (2015) — головний вокал

Black Star Riders[ред. | ред. код]

  • Testify or Say Goodbye (2017)
  • What Will It Take (2019)

Armored Saint[ред. | ред. код]

  • Win Hands Down (2015) — бек-вокал у "With a Full Head of Steam"

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Lounges, Tom (Apr 23, 2010). Pearl Aday follows in father's footsteps. NWITimes (англ.). Процитовано 14 квітня 2021.
  2. а б в г Gargan, Scott. "Meat Loaf's daughter Pearl Aday plays Stamford", Scott Gargan, Connecticut Post, April 27, 2010. Accessed October 17, 2018. "A graduate of Long Ridge Elementary School in Stamford, Pearl sang in her living room with friends in mock girl groups. Later, as a student at Joel Barlow High School in Redding, she joined the school choir and performed in musicals."
  3. terrybezer (2011). Scott Ian To Sit Out Anthrax July Shows. Metal Hammer. Архів оригіналу за 13 березня 2011. Процитовано 14 березня 2011.
  4. Huey, Steve. Artist Biography by Steve Huey. allmusic.com.
  5. Anthrax's Scott Ian Leads All-Star Outfit Motor Sister (Loudwire). loudwire.com.
  6. California Country Rocker, Pearl Drops New Album, Heartbreak and Canyon Revelry. Guitar Girl Magazine. 15 червня 2018. Процитовано 14 квітня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]