Петринко Василь Андрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Петринко Василь Андрійович
 Старший сержант
Загальна інформація
Народження 1992(1992)
Кіровоград
Громадянство Україна Україна
Alma Mater Центральноукраїнський національний технічний університет
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Васи́ль Андрі́йович Петри́нко — молодший сержант Збройних сил України, розвідник, 3-й окремий полк спеціального призначення.

З життєпису[ред. | ред. код]

Зазнав важкого поранення поблизу російського кордону під Ізвариним 15 липня у боях із терористами. Довго був без свідомості через поранення в голову, спроби військових пробитися та вивезти поранених через контрольовану терористами територію закінчилися невдачею. Щоби врятувати Василю життя його переправили в місто Гуково Ростовської області. В Росії провели операцію — зробили трепанацію черепа, видалено велику гематому й осколок.

З допомогою консула України та Червоного Хреста через тиждень переправлений в Київ, у нейрохірургічне відділення Головного військового клінічного госпіталю. Стан залишається важким, 2 тижні перебував у комі при високій температурі, згодом почав самостійно дихати, ліва частина тіла реагує на дотик; впізнає матір та товарищів по службі, почав говорити окремими словами. 20 серпня переведений з реанімації до загальної палати, попереду довготривала реабілітація.

1 червня 2016 року студент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ Василь Петринко захистив на відмінно дипломний проект «Розробка системного програмного забезпечення центру розподілу ключів для банківської системи» і здобув кваліфікацію спеціаліста з системного програмування.

Нагороди[ред. | ред. код]

14 серпня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Джерела[ред. | ред. код]