Плечко Федір Петрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Плечко Федір Петрович
Ім'я при народженні Плечко Федір Петрович
Народження невідомо
невідоме
Смерть невідомо
невідоме
Країна  УНР
Приналежність  Армія УНР
Звання  Ротмістр
Командування старшина Дієвої Армії УНР
Війни / битви Перша світова війна
Українсько-радянська війна

Плечко Федір Петрович (? — ?) — старшина Дієвої Армії УНР.

Біографія[ред. | ред. код]

Станом на 1 січня 1910 року — поручик 15-го гусарського Українського полку (місто Скерневиці, Польща), у складі якого брав участь у Першій світовій війні. Останнє звання у російській армії — ротмістр.

Восени 1917 року брав участь у виділенні українців з 15-го гусарського Українського полку в Український гусарський полк ім. І. Мазепи. У складі цього полку прибув в Україну. У квітні 1918 року кадри полку було зараховано до складу Армії УНР, незабаром вони дістали назву 8-го кінно-козацького Українського полку та розташовувалися у Крем'янці. За час Гетьманату П. Скоропадського був підвищений до звання військового старшини. У грудні 1918 року разом з кількома старшинами та козаками (кадрами полку) перейшов до складу військ Директорії. У січні 1919 року полк дістав назву 30-го кінного дієвого Українського, був помічником командира цього полку. 29 травня 1919 року у складі 30-го кінного Українського полку влився до Окремого кінного дивізіону (згодом — 2-й кінний ім. М. Залізняка полк) Дієвої Армії УНР, був помічником командира полку.

У 1920—30-х роках жив в еміграції у Чехо-Словаччині та Німеччині, був членом Союзу Гетьманців-Державників, виконував обов'язки помічника начальника військово-спортивного відділу СГД — військового штабу при П. Скоропадському.

Подальша доля невідома.

Джерела[ред. | ред. код]