Поліцейський автомобіль (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поліцейський автомобіль
Cop Car
Жанр Дорожній трилер
Режисер Джон Воттс
Продюсер Коді Райдер
Алісія Ван Куверінг
Сем Бісбі
Ендрю Кортщак
Джон Воттс
Сценарист Джон Воттс
Крістофер Форд
У головних
ролях
Кевін Бейкон
Джеймс Фрідсон-Джексон
Гейс Веллфорд
Кемрін Менгейм
Ши Вігхем
Оператор Меттью Дж. Ллойд
Ларкін Сайпл
Композитор Філ Моссман
Монтаж Меган Брукс
Ендрю Гассе
Кінокомпанія Audax Films
Dark Arts Film
Park Pictures
Дистриб'ютор Focus Features
Тривалість 88 хвилин[1]
Мова англійська
Країна США США
Дата виходу 24 січня 2015 (Санденс)
7 серпня 2015 (США)
Касові збори 87 165 $[2]
IMDb ID 3813310
focusfeatures.com/film/cop_car

«Поліцейський автомобіль» (англ. Cop Car) — американський дорожній фільм-трилер, знятий Джоном Воттсом. У головних ролях — Кевін Бейкон, Джеймс Фрідсон-Джексон, Гейс Веллфорд, Кемрін Менгейм та Ши Віггем.

Сюжет[ред. | ред. код]

Двоє хлопчиків, Тревіс і Гаррісон, знаходять самотній поліцейський автомобіль у лісистій місцевості. Виявляється, що він не зачинений, а ключі — у козирку. Дітлахи вирішують покататися. Наступна сцена відбувається раніше за хронологією: шериф Кретцер один приїздить у глушину, бере брезент і кидає поряд з багажником, з якого дістає тіло. Він намагається перетягнути тіло вглиб лісової зони, але помічає, що у трупа немає одного з черевиків. Він кидає тіло у дірку в землі і повертається до автівки, але її вже немає. Мобільним телефоном він дзвонить у поліцейський відділ, щод дізнатися чи все гаразд.

Тим часом, хлопчики виїжджають на дорогу, де їх помічає жінка на ім'я Бев, але вважає, що це їй примарилося. Тревіс і Гаррісон помічають звук з багажнику, де знаходять зв'язаного чоловіка. Він благає їх звільнити його та каже, що він добра людина, а шериф — погана. Хлопці йому допомагають. У цей час шериф Кретцер краде інший автомобіль та їде до себе додому, де намагається зв'язатися з дітлахами через станцію, яку не слухають інші поліцейські, але ті не відповідають. Тоді, Кретцер вирішує здихатися від наркотиків та втекти з грошима та зброєю, але чує голос одного з хлопців по рації й той каже їх місцезнаходження. Їх змушує це зробити людина, яку вони звільнили. Він їх зачиняє у машині, бере рушницю і ховається поряд. Приїжджає шериф Кретцер, але підходить до автівки з іншого боку від людини з багажнику. Кретцер дізнається про нього, але не знає точно, де він сховався.

Тим часом, біля поліцейської машини зупиняється Бев і бачить Кретцера, який ховається за автомобілем на землі. Він каже, що поранений батьком хлопчиків і радить їй пошукати ключі від його автівки біля хованки людини з багажнику. Врешті-решт вона його помічає, і він її вбиває, а шериф тепер знає місцезнаходження людини з багажнику. Йде перестрілка, і зрештою вони ранять один одного. У цей час хлопчики, які зачинені на задньому сидинні, намагаються вибратися з автомобіля. Гаррісон дає пістолет Тревісу, який раніше заховав, і той стріляє у скло, але отримує рикошетом поранення. Гаррісон сідає за кермо й їде до лікарні. Шериф Кретцер приходить до тями і переслідує хлопців, але через маневр Гаррісона потрапляє в аварію. Тревісу стає дуже зле, а Гаррісон зв'язується з поліцейським відділом через рацію.

У ролях[ред. | ред. код]

Випуск[ред. | ред. код]

Прем'єра фільму відбулась 24 січня 2015 року на кінофестивалі «Санденс» 2015.[3] У США фільм був випущений у прокат 7 серпня 2015 року компанією Focus World, яка придбала права на розповсюдження стрічки 28 січня 2015 року.[4][5]

Сприйняття[ред. | ред. код]

«Поліцейський автомобіль» отримав загалом позитивні відгуки від критиків. На вебсайті Rotten Tomatoes фільм має 78 % рейтинг, заснований на 68 рецензіях критиків, а його середній бал становить 7/10.[6] На Metacritic фільм отримав 64 бали зі 100, які засновані на 20 рецензіях, що означає «загалом позитивні відгуки».[7]

Визнання[ред. | ред. код]

Нагороди та номінації фільму «Поліцейський автомобіль»
Рік Нагорода Категорія Номінант Результат
2015 Единбурзький міжнародний кінофестиваль Приз глядацької аудиторії «Поліцейський автомобіль» Номінація
Довільський американський кінофестиваль Гран-прі «Поліцейський автомобіль» Номінація

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Debruge, Peter (31 січня 2015). Sundance Film Review: ‘Cop Car’. Variety. Архів оригіналу за 27 серпня 2015. Процитовано 29 серпня 2015.
  2. Cop Car (2015). Box Office Mojo. 7 серпня 2015. Архів оригіналу за 5 вересня 2015. Процитовано 11 серпня 2015.
  3. Sundance red carpet photos: Kevin Bacon's 'Cop Car' premieres in Park City at Midnight | The Salt Lake Tribune. The Salt Lake Tribune. Архів оригіналу за 24 вересня 2015. Процитовано 29 серпня 2015.
  4. Kit, Borys (28 січня 2015). Sundance: Focus World Picks Up 'Cop Car' (Exclusive). The Hollywood Reporter. Архів оригіналу за 8 квітня 2015. Процитовано 2 квітня 2015.
  5. The Trailer for Cop Car, Starring Kevin Bacon. ComingSoon.net. Архів оригіналу за 28 травня 2015. Процитовано 27 травня 2015.
  6. Cop Car (2015). Rotten Tomatoes. Архів оригіналу за 28 серпня 2015. Процитовано 8 серпня 2015.
  7. Cop Car Reviews. Metacritic. Архів оригіналу за 25 серпня 2015. Процитовано 7 серпня 2015.

Посилання[ред. | ред. код]