Похиленко Ігор Валерійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Похиленко Ігор Валерійович
 Старший солдат
Загальна інформація
Смерть1 жовтня 2023(2023-10-01)
Оріхів, Запорізька область, Україна
ПсевдоГаррі
Військова служба
ПриналежністьУкраїна Україна
Вид ЗС ССО України
Війни / битвиросійсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Ігор Валерійович Похиленко ( псевдо Гаррі; нар.? — 1 жовтня 2023, Оріхів, Запорізька область, Україна) — старший солдат збройних сил України учасник російсько-української війни, загинув внаслідок смертельного поранення від ворожого БпЛА.

Життєпис

[ред. | ред. код]

Ігор Похиленко народився в селищі Солоне Дніпропетровської області. Закінчив Університет імені Альфреда Нобеля в місті Дніпро. Працював в органах місцевого самоврядування – у Дніпровській міській раді. Цікавився аніме, малюванням і кулінарією. Мав хобі — комп'ютерні ігри.

Під час повномасштабної війни Ігор захищав свою країну в лавах Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Був військовослужбовцем та виконував бойові задачі на складних ділянках фронту.

«Такі люди, як Ігор, світлі, добрі, талановиті, мають будувати нашу країну, а не йти у засвіти… Нам всім його дуже не вистачає…»

«Ігор був розумною, щирою, мужньою, доброю, позитивною людиною, гідним солдатом, справжнім захисником та сином України. Завдяки своїм здібностям вніс значний вклад в ефективність роботи штабу, приймав участь у обороні Бахмута, пройшов навчання за кордоном, де проявив свої якості і був відзначений нашими закордонними колегами, а також побратимами», – зазначають його рідні.

Поховали Ігоря в рідному селищі

Родина

[ред. | ред. код]

У нього залишилися батьки, брат, рідні, друзі та побратими.

Нагороди

[ред. | ред. код]

Посмертно захисника нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Примітки

[ред. | ред. код]

Джерела

[ред. | ред. код]