Прапори кантонів Швейцарії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Прапор кантону Швейцарії — офіційний символ, який має кожен кантон.

Список[ред. | ред. код]

Прапор Затверджений Використання Опис
1930 – Ааргау Прапор розділений на дві рівні частини: ліва частина чорна, по центрі проведені три білі хвилясті лінії; права частина — три білі п'ятикутні зірки на блакитному тлі. Білі хвилясті лінії символізують річки Ааре, Рейсс і Ліммат, зірки — три основні складові частини кантону. Пропорції прапору: 1:1.
1597 – Аппенцелль — Ауссерроден Прапор являє собою білий (срібний) квадрат, в центрі якого розміщено чорного ведмедя, який стоїть на задніх лапах. По боках ведмедя розташовуються літери V та R (зліва та справа відповідно). Ведмідь був взятий з герба Монастиря святого Галла, літери «VR» чи «UR» означають «Ussere Roden», що співзвучно до «Ауссерроден». Пропорції прапору: 1:1.
1403 – Аппенцелль — Іннерроден Прапор являє собою білий (срібний) квадрат, в центрі якого розміщено чорного ведмедя, який стоїть на задніх лапах. Пропорції прапору: 1:1.
1947 – Базель-Ланд На білому полі зображено червоний єпископський посох, направлений праворуч і прикрашений сімома зубцями. Прапор заснований на гербі міста Лісталь і гербі принц-єпископства Базель. Пропорції прапору: 1:1.
XIII ст. – Базель-Штадт На білому полі зображено чорний єпископський посох, направлений ліворуч. Пропорції прапору: 1:1.
1289 – Берн На червоному полотнищі золотий перев'яз управо, обтяжений чорним ведмедем, що йде вгору. Пропорції прапору: 1:1.
1815 – Вале Прапор розділений по вертикалі на дві рівні частини: білу та червону, з трьома вертикальними рядами зірок у зворотному забарвленні (червоного та білого відповідно), по чотири в кожній половині і п'ять уздовж центральної лінії. Пропорції прапору: 1:1.
1819 – Во Прапор горизонтально розділений на двірівні частини білого та зеленого кольорів. На білій частині вписаний золотими літерами девіз Liberté et Patrie («Свобода і Вітчизна»). Пропорції прапору: 1:1.
1959 – Гларус Прапор являє собою зображення святого Фрідоліна на червоному тлі. Пропорції прапору: 1:1.
1933 – Граубюнден Прапор горизонтально розділений на дві рівні частини. У нижній частині розміщений чорний козеріг на білому тлі. Верхня частина ділиться на дві рівні вертикальні частини. У лівій частині проведено дві рівнозначні вертикальні смуги чорного та білого кольорів. Права частина поділена на чотири квадрати (по два квадрати синього та жовтого кольорів) і з хрестом протилежного забарвлення посередині. Пропорції прапору: 1:1.
XV ст. – Женева Прапор розділений по вертикалі на дві рівні частини, жовтого (ліворуч) і червоного (праворуч). У лівій частині розташована половина чорного імператорського орла, у правій — ключ Святого Петра (які символізують статус Женеві як столиці і єпископського міста, відповідно). Пропорції прапору: 1:1.
1443 – Золотурн Являє собою квадратне полотнище з двома рівнозначними горизонтальними смугами червоного і білого кольорів. Пропорції прапору: 1:1.
1386 – Люцерн Являє собою квадратне полотнище з двома рівнозначними горизонтальними смугами білого і блакитного кольорів. Пропорції прапору: 1:1.
1848 – Невшатель Прапор розділений на три рівні вертикальні частини зеленого, білого і червоного кольорів. У правому верхньому кутку розміщено білий швейцарський хрест. Пропорції прапору: 1:1.
поч. XV ст. – Нідвальден На червоному тлі розташовано білий вертикальний подвійний ключ святого Петра. Пропорції прапору: 1:1.
1816 – Обвальден Прапор ділиться по горизонталі на дві рівні частини, верхня червоного, а нижня білого кольорів. У центрі прапора розміщено ключ святого Петра у зворотному забарвленні (білого зверху та червоного знизу). Пропорції прапору: 1:1.
1843 – Санкт-Галлен На зеленому полі розміщені білі вертикальні фасції, з лезом сокири, зверненої до древка. Пропорції прапору: 1:1.
1803 – Тічіно Являє собою квадратне полотнище з двома рівнозначними горизонтальними смугами червоного та синього кольорів. Пропорції прапору: 1:1.
1803 – Тургау Прапор ділиться по діагоналі на зелену і білу частини. У кожній частині розміщено золотого лева. Пропорції прапору: 1:1.
XIII ст. – Урі На прапорі зображена чорна голова бика на жовтому тлі. Пропорції прапору: 1:1.
1410 – Фрібур Являє собою квадратне полотнище з двома рівнозначними горизонтальними смугами чорного та білого кольорів. Пропорції прапору: 1:1.
1319 – Цуг Являє собою квадратне полотнище з трьома рівнозначними горизонтальними смугами білого, блакитного та білого кольорів. Пропорції прапору: 1:1.
1220 – Цюрих Прапор ділиться по діагоналі на блакитну і білу частини. Пропорції прапору: 1:1.
1940-ві – Шаффхаузен Прапор являє собою квадратне полотнище жовтого кольору, у центрі якого зображений чорний баран, який стоїть на задніх лапах. Пропорції прапору: 1:1.
1963 – Швіц Являє собою квадратне полотнище червоного кольору з білим швейцарським хрестом у лівому верхньому куті. Пропорції прапору: 1:1.
1319 – Юра Розділені по вертикалі на рівні частини білого (ліворуч) та червоного (праворуч) кольорів. У лівій частині розміщено червоний єпископський посох, звернений ліворуч. У правій частині зображено три горизонтальні білі смуги. Пропорції прапору: 1:1.

Посилання[ред. | ред. код]