Прапор Сицилії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прапор Сицилії
Пропорції 3:2d
Затверджений 4 січня 2000
Кольори
Приналежність Сицилія

CMNS: Прапор Сицилії у Вікісховищі

Прапор Сицилії — прапор, який використовується в італійському автономному регіоні Сицилія.

Вперше був прийнятий в 1282 році після подій Сицилійської вечірні в Палермо. Для прапора характерна наявність в центрі трискеліона (зображення трьох ніг, що виходять із загального центру), голови Медузи Горгони, а також трьох змій або трьох класів пшениці, також виходять з центру зображення. Три ноги символізують три крайні точки острова Сицилія. Тринакрія, інша назва трискеліона (від грецького слова trinacrios, що означає трикутник), є також першим назвою острова, даним йому в античний період греками, що вважали при відкритті острова, що він має трикутну форму. Кольори прапора позначають міста Палермо і Корлеоне, які заснували конфедерацію проти Анжуйського дому, який правив Сицилією.

У сучасному вигляді прапор прийнятий у 2000 році і використовується для позначення Сицилії як автономного регіону. Жінка, зображена на прапорі, в сучасному розумінні не асоціюється з Медузою Горгоною.

Під тією ж назвою відомий прапор, що використовувався під час арагонського періоду Сицилійського королівства. Існує ще один прапор, на якому зображений трискеліон — це прапор Острова Мен.

Посилання[ред. | ред. код]