Премія Кнута

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Премія Кнута
англ. Knuth Prize
Країна  США
Тип наукова нагородаd
На честь: Дональд Кнут
Нагородження
Засновано: 1996
Нагороджені:
Категорія:Лауреати премії Кнута (18)
Черговість
Сайт sigact.org/prizes/knuth.html
Гері Міллер вручає премію 2008 року Фолькеру Штрассену

Премія Кнута (англ. Donald E. Knuth Prize) — премія, яка присуджується з 1996 року за особливий внесок у розвиток основ інформатики, названа на честь американського математика і автора книжок про теорію обчислювальних систем Дональда Кнута. Премія вручається кожні півтора року і супроводжується грошовою винагородою розміром в 5000 $.

Організаторами премії є організації ACM та IEEE, а точніше групи інтересів ACM SIGACT[en] (Special Interest Group on Algorithms and Computing Theory) і IEEE TCMFC (Technical Committee on the Mathematical Foundations of Computing). Нагородження відбувається по черзі на конференціях STOC (Annual ACM Symposium on Theory of Computing) і FOCS (Annual IEEE Symposium on Foundations of Computer Science), які є одними з найпрестижніших конференцій в області теорії обчислювальних систем. На відміну від Премії Геделя, премія імені Дональда Кнута вручається не за окрему роботу, а за загальний внесок у розвиток основ інформатики.

Лауреати[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 квітня 2011. Процитовано 26 квітня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)