Премія імені Богдана Бойка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пре́мія і́мені Богда́на Бо́йка — обласна (у Івано-Франківській області) премія в галузі журналістики імені відомого прикарпатського письменника, автора “роману “Липовий цвіт 41-го” Богдана Бойка (1937-2000) заснована 5 березня 2001 року. [1] Премією відзначаються творчі набутки журналістів, оприлюднені впродовж року в засобах масової інформації, а також ті, що вийшли окремими виданнями і утверджують гуманістичні ідеали та духовність українського народу, показують історичні витоки народу з національною самобутністю і свідомістю, служать ідеалам демократизму суспільства та спрямовані на розвиток державотворення в Україні.

Встановлюється у номінаціях: преса, телебачення, радіомовлення.

Висунення кандидатів з числа членів Національної спілки журналістів України, які творять на теренах області, проводять творчі спілки, редакції засобів масової інформації та видавництв, громадські організації культурно-мистецького спрямування, редакції часописів, управління культури облдержадміністрації, навчальні заклади тощо.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Розпорядження від 2001-03-05. № 153 Про обласну премію імені Богдана Бойка в галузі журналістики. Архів оригіналу за 2 жовтня 2013. Процитовано 28 вересня 2013.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]