Прес-пюре

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прес-пюре

Прес-пюре́ — кухонний пристрій для приготування пюре з варених овочів: картоплі, моркви, буряків.

Зазвичай виготовлені з металу — листової сталі, луджені, з алюмінію та нержавіючої сталі. Застосовується також для ягідного соку та томатного пюре[1].

Прес-пюре — ємність з дрібними отворами на довгій ручці, до ємності шарнірно приєднана ручка-важіль з пресом. За принципом дії прес-пюре подібне до пресу для часнику: ємність приблизно на 2/3 наповнюють очищеними вареними овочами і потім повільно зводять ручки приладу разом. З отворів видавлюється однорідна овочева маса без грудочок. Фізичні витрати на приготування пюре за допомогою цього пристосування значно менші, ніж при використанні товкачки.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Пресс-пюре // Краткая энциклопедия домашнего хозяйства / под ред. А. И. Ревина. — М. : Советская энциклопедия, 1960. — Т. 2. — С. 491.

Література

[ред. | ред. код]
  • Пресс-пюре // Краткая энциклопедия домашнего хозяйства / под ред. А. И. Ревина. — М. : Советская энциклопедия, 1960. — Т. 2. — С. 491.
  •  Пресс-пюре // Товарный словарь / И. А. Пугачёв (главный редактор). — М.: Государственное издательство торговой литературы, 1959. — Т. VII. — Стб. 334—335.