Північна Луангва (національний парк)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Національний парк Північна Луангва

Національний парк Північна Луангванаціональний парк у Замбії [1], найпівнічніший із трьох у долині річки Луангва. Заснований як мисливський заповідник у 1938 році, він став національним парком у 1972 році і зараз займає 4636 км².

Подібно до національного парку Південна Луангва, його східною межею є річка Луангва, а на заході вона піднімається, охоплюючи ділянку схилу Мучинга. Річка Мвалеші тече зі сходу на захід через центр парку, а територія на південь є зоною дикої природи. У порівнянні з набагато більш популярним національним парком Південна Луангва він, як правило, страждає від відсутності інвестицій та інтересу.

Біорізноманіття[ред. | ред. код]

Ряд птахів і ссавців подібний до тих, що зустрічаються в національному парку Південна Луангва. Серед них гну Куксона, зебра Крошея та багато антилоп і птахів. Браконьєрство було проблемою довгий час, оскільки кількість слонів зменшилася в 1970-х і 1980-х роках.[2] Згодом популяція слонів показало деяке відновлення, що свідчить про певне вирішення проблеми.[3] У 2003 році чорні носороги були знову інтродуковані в парк.[4] З 2005 року парк, разом із національним парком Південна Луангва, вважається територією збереження левів.[5]


Список літератури[ред. | ред. код]

  1. "Did American conservationists in Africa go too far?" in The New Yorker, 5 April 2010
  2. The eye of the elephant : an epic adventure in the African wilderness Download ( 264 Pages | Free ). www.pdfdrive.com. Процитовано 25 травня 2022.
  3. North Luangwa National Park. Frankfurt Zoological Society (англ.). 26 квітня 2021. Процитовано 5 жовтня 2023.
  4. Groenendijk, Jessica (1 січня 2010). The re-introduction of the black rhinoceros to North Luangwa National Park, Zambia.
  5. IUCN Cat Specialist Group (2006). Conservation Strategy for the Lion Panthera leo in Eastern and Southern Africa. IUCN, Pretoria, South Africa.