Пісня Ланчу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пісня ланчу
The Song of Lunch
ЖанрДрама
РежисерНейл МакКормік
У головних
ролях
Алан Рікман
Емма Томпсон
Енді Сорік
Джозеф Лонг
Джорджина Саткліф
Тривалість47 хв.
КраїнаВелика Британія Велика Британія
Рік2010
IMDbID 1686812

Пісня ланчу (англ. The Song of Lunch) — телевізійна короткометражна екранізація однойменної ностальгічної поеми Крістофера Ріда, що вийшла на екрани у світі 8 жовтня 2010 року.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Пронизлива психологічна розповідь про те, як після 15 років розлучення двоє колишніх зустрілися за ланчем в італійському ресторанчику кварталу Сохо.

Він (Алан Рікман) — не дуже тверезий старіючий літературний редактор, який колись видав збірку віршів. Вона (Емма Томпсон) — його колишня муза і кохана.

Через увесь фільм ми чуємо внутрішній монолог головного героя. Він ностальгічно згадує минуле, і те, як їм разом добре було колись. Намагаючись приховати за грубістю свою схвильованість, він жадібно ловить кожен рух, кожне слово своєї співрозмовниці, і глядач розуміє, що в його душі і зараз живе почуття глибокого кохання. Але це кохання не є взаємним. І він це розуміє, тому не знаходить нічого кращого, ніж напитись і забутись. А коли він приходить до тями і нібито знаходить вихід з цього становища, виявляється пізно, — вона пішла. І він раптом розуміє, що його майбутнє — це лише спогади минулого.

Посилання

[ред. | ред. код]