Пітергауз (група шкіл)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Група шкіл Пітергауз (англ. Peterhouse Group of Schools або просто англ. Peterhouse Group) — це група англіканських шкіл-інтернатів з 1045 учнями на території площею 1 200 га неподалік від міста Марондера, Зімбабве, яка складається з освітніх закладів Peterhouse Boys' School і Peterhouse Girls' School, Springvale House the Preparatory School, Peterhaven at Nyanga, а також та заповідників дикої природи Gosho Park і Calderwood Park.

Школи

[ред. | ред. код]

Школа для хлопців Пітергауз

[ред. | ред. код]

Школа для хлопчиків — найстарша в групі шкіл. Вона була заснована у 1955 році ректором Фредом Снеллом, який раніше був директором Майклгаузу в Південній Африці.

У школі навчається приблизно 500 хлопців, усі вони є на проживанні[1]. Хлопців організовано в шість будинків, названих на честь людей, які були значущими в історії школи чи англіканської церкви в Зімбабве . Вони в порядку заснування:

  • Елліс, названий на честь сера Елліса Робінса . Він був головою Британської південноафриканської компанії[2].
  • Педжет, названий на честь преподобного Едварда Френсіса Педжета, який був зімбабвійським англіканським єпископом у середині 20 століття. [3]
  • Ґрінгем, названий на честь Роберта Ґрінгема, засновника та колишнього директора школи Рузаві[4].
  • Малверн, названий на честь сера Ґодфрі Гаґґінса, який став лордом Малверном. Він був прем’єр-міністром Південної Родезії (1933–53) і першим прем’єр-міністром Федерації Родезії та Ньясаленду (1953–56). [5]
  • Фаундерс, названий на честь усіх засновників шкіл[6].
  • Снелл, названий на честь Фреда Снелла, засновника школи[7].

Кожному хлопцеві при реєстрації виділяється дім, і він залишається членом цього дому, поки не покине. Крім того, що будинки є будівлями, в яких живуть хлопці, вони також є командами, через які хлопці змагаються на спортивному академічному та культурному фронті.

Наприкінці 1980-х років був створений додатковий будинок, Тінокура, для розміщення хлопчиків D Block (віком 13 і 14 років) у перший рік навчання в Пітергаузі. Тінокура організована так, що кожен хлопець ділить гуртожиток з іншими мешканцями D-блоку зі свого будинку протягом року; його мета полягає в тому, щоб дозволити новоспеченому хлопцеві пристосуватися до «системи» Пітергаузу перед тим, як піддатися суворому впорядкованому функціонуванню головних будинків.

Дівчача школа Пітергауз

[ред. | ред. код]

Школа для дівчат була заснована в 1987 році, через два роки після відкриття Springvale House під керівництвом Майкла Гаммонда з 28 ученицями. Peterhouse Girls нараховує 430 учениць інтернату. На відміну від Peterhouse Boys, школа для дівчаток має дві окремі системи будинків (тобто інтернатний і конкурсний будинки). Дівчача школа має горизонтальну інтернатну структуру.

Пансіони Peterhouse Girls' School:

  • Блок D розміщує дівчат у блоці D (Форма 1).
  • Будинок Кетлін був названий на честь Кетлін Ґрінгем, дружини каноніка Роберта Ґрінгема, засновника Спрінґвейльської школи, і в ньому навчаються дівчата з блоку С (Форма 2). [8]
  • Будинок Марґарет був названий на честь Марґарет Снелл, дружини Фреда Снелла, засновника Peterhouse, і в ньому проживають дівчата з блоку B (Форма 3). [8]
  • Будинок Елізабет був названий на честь Елізабет Меґагі, дружини Алана Меґагі, який заснував групу шкіл Peterhouse і вміщує дівчат блоку A (4 клас). [8]
  • Вільямс-Філд – старшокласниці (тобто, Vth Form і VIth Form) переїжджають у котеджі Vth Form і VIth Form. [8]

Змагальні будинки конкурують у таких сферах, як академічна, культурна та спортивна діяльність. За ці змагання нараховуються бали будинку. [9] Будинки названі на честь деяких з перших тварин у парку Гошо, імена:

  • Еланд, [9]
  • Імпала, [9]
  • Куду [9] і
  • Соболь. [9]

Будинок Спрінґвейл

[ред. | ред. код]

Спочатку заснована як Springvale School у 1952 році Робертом Ґрінгемом і Морісом Карвером (тоді школа для хлопчиків), школа знову відкрилася в 1985 році під наглядом Peterhouse Group під назвою Springvale House . На відміну від старших шкіл Групи, які є одностатевими закладами з повним пансіоном, ця школа є закладом денного навчання та інтернатом.

Парки

[ред. | ред. код]

Парк Ґошо

[ред. | ред. код]

Парк Ґошо - це заповідна зона площею приблизно 340 га землі в маєтку Спрінґвейл (він примикає до школи для дівчат Пітергауз і Будинку Спрінґвейла), оточений 2,3 м ігровим парканом. Він названий на честь Патріка Ґошо, колишнього менеджера нерухомості Springvale House. [10] Парк являє собою ділянку лісу Brachystegia з двома потоками, пов’язаними з ними луками та скелястими відслоненнями (на деяких зображені бушменські малюнки). 237 видів птахів було зареєстровано Mashonaland East Birding Group з різноманітними видами Brachystegia, такими як гримперія африканська, синиця замбійська та рудочерева. За даними Товариства дерев, у цьому районі росте 72 види дерев[11].

Парк Ґошо регулярно використовується трьома школами та сусідніми школами для освітніх і розважальних цілей. Для учнів початкової школи організовуються природоохоронні табори; У парку проводять екскурсії з географії, дослідницькі проекти з біології та курси лідерства[12].

Калдервудський парк

[ред. | ред. код]

Петреанське товариство

[ред. | ред. код]

Товариство Petrean — це асоціація випускників/випускниць, яка об’єднує осіб, які беруть участь у школах Peterhouse Boys’ та Peterhouse Girls’. Петреанин – це будь-який учень, який був членом школи, як правило, протягом мінімум двох років; будь-яка особа, яка є членом колективу школи не менше трьох років; або будь-яка особа, яка була членом виконавчого комітету школи не менше трьох років[13].

Список літератури

[ред. | ред. код]
  1. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys' School. Процитовано 19 вересня 2015.
  2. Ellis House. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys' School. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 23 вересня 2015.
  3. Paget House. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys' School. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 23 вересня 2015.
  4. Grinham House. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys' School. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 23 вересня 2015.
  5. Malvern House. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys' School. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 23 вересня 2015.
  6. Founders House. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys' School. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 23 вересня 2015.
  7. Snell House. Peterhouse Boys School. Peterhouse Boys' School. Архів оригіналу за 23 вересня 2015. Процитовано 23 вересня 2015.
  8. а б в г "Boarding System". Peterhouse Girls' School. Peterhouse Girls' School. Retrieved 28 November 2015. https://peterhousegroup.co.zw/springvale-house/school-life/boarding-life/ "Boarding System". Peterhouse Girls' School. Peterhouse Girls' School. Retrieved 28 November 2015. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  9. а б в г д Competitive Houses. Peterhouse Girls' School. Peterhouse Girls' School. Архів оригіналу за 17 листопада 2015. Процитовано 28 листопада 2015.
  10. Gosho Park. Springvale House School. Springvale House School. Архів оригіналу за 22 грудня 2015. Процитовано 17 грудня 2015.
  11. Environmental Parks. Peterhouse Girls' School. Peterhouse Girls' School. Архів оригіналу за 17 листопада 2015. Процитовано 17 грудня 2015.
  12. Environmental Parks. Peterhouse Boys' School. Peterhouse Boys' School. Архів оригіналу за 1 лютого 2016. Процитовано 17 грудня 2015.
  13. Home. The Petrean Society. The Petrean Society. Процитовано 28 листопада 2015.

Зовнішні посилання

[ред. | ред. код]