Регіна Саксен-Мейнінген

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Регіна Саксен-Мейнінген
нім. Regina von Sachsen-Meiningen
Ім'я при народженні нім. Regina Helene Elisabeth Margarete von Sachsen-Meiningen
Народилася 6 січня 1925(1925-01-06)
Вюрцбург, Німеччина
Померла 3 лютого 2010(2010-02-03) (85 років)
Пеккінг, Німеччина
Поховання Імператорський склеп
Країна  Німеччина
Діяльність Crown Princess of Austria, Hungary, Bohemia, Dalmatia, Croatia, Slavonia, Galicia and Lodomeria
Знання мов німецька
Посада Grand Mistress of the Order the Starry Crossd
Конфесія католицтво
Рід House of Saxe-Meiningend
Батько принц Георг Саксен-Мейнінгенський
Мати графиня Клара Марія фон Корф Шмісінг-Керсенброк
У шлюбі з Отто фон Габсбурґ
Діти Андреа фон Габсбурґ,
Моніка фон Габсбурґ,
Міхаела фон Габсбурґ,
Габріела фон Габсбурґ,
Вальбурга Габсбурґ,
Карл фон Габсбурґ,
Георг фон Габсбурґ
Нагороди
Австрійський імператорський орден Єлизавети

Регіна Саксен-Мейнінген (нім. Regina von Sachsen-Meiningen; 6 січня 1925, Вюрцбург, Веймарська республіка — 3 лютого 2010, Пеккінг, Німеччина) — принцеса Саксен-Мейнінгенська, представниця династії Веттинів, дружина імператора Отто фон Габсбурґа, титулярна крон-принцеса Австрії, Угорщини, Богемії, Далмації, Славонії, Галичини та Володимерії.

Біографія[ред. | ред. код]

Регіна Саксен-Мейнінген народилася у Вюрцбурзі 6 січня 1925 року наймолодшою ​​з чотирьох дітей принца Георга Саксен-Мейнінгенського і його дружини графині Клари Марії фон Корф Шміссінг-Керсенброк. Мала двох старших братів: Антон-Ульріх (загинув під час Другої світової війни) і Фрідріх Альфред (відмовився від титулу і став картузіанським монахом) та сестру, яка померла до її народження. Регіна є двоюрідною сестрою королеви Нідерландів Беатрікс.

Незважаючи на те, що династія Саксен-Мейнінген була протестантською, Регіна була вихована католичкою, у вірі своєї матері. Вона виросла в замку Фесті Хельдбург в Південному Тюрінгу. Її батько був суддею в Майнінгені та Гільдбурггаузені, був заарештований радянськими спецслужбами і загинув в таборі для військовополонених під Череповцом в 1946 році. Після цього вони з матір'ю переїхали до Західної Німеччини. Там, працюючи в центрі для угорських біженців Карітас, Регіна познайомилася з Отто фон Габсбургом, старшим сином імператора Австрії Карла I.

10 травня 1951 року одружилася з ним у Церкві Кордильєри в Нансі з благословення Папи Пія XII. Після укладення шлюбу стала використовувати ім'я Регіна фон Габсбурґ, кронпринцеса Австрійська, Угорська, Богемії, Далмації, Галичини і Володимерії та ін.

З 10 травня 1954 року і до смерті жила з чоловіком в його офіційній резиденції на віллі на березі озера Штарнбергер-Зеє. У 2007 році під її керівництвом було організовано перенесення останків її батька з Череповця (Росія).

Саркофаги Отто і Регіни фон Габсбургів з почесною вартою.

Регіна фон Гасбурґ померла 3 лютого 2010 року, у віці 85 років, і була похована в замку Фесті Хельдбург. Прах був перевезений в Імператорський склеп до похорону її чоловіка 16 липня 2011 року. Могили Регіни і Отто фон Габсбурґів укриті штандартами роду Габсбурґів і біля них несуть службу почесні гвардійці в австро-угорської формі.

Діти[ред. | ред. код]

У шлюбі з Отто фон Габсбурґом народила сімох дітей:

Посилання[ред. | ред. код]