Ресторація Бачевських

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Колишня фабрика Юзефа Бачевського у Львові (Жовківське передмістя).

Родина Бачевських у 1782 відкрила на Львівщині першу фабрику масового виробництва горілки в Австрійській імперії[джерело?]. До 1939 року фабрика розвивалась — впроваджувались нові технології, постійно розширювався ринок збуту продукції. Під час Другої світової війни родину Бачевських і їхню фабрику було знищено. Виробництво спиртних напоїв у 1945 році перенесли до Відня, де горілку «Baczewski» виробляють донині.

Спільнота Kumpel Group розпочала імпорт горілок і лікерів Baczewski, і з 2013 року розпочинає їх продаж у Львові в ресторанах «Кумпель». 7 квітня 2015 року відкрили заклад «Ресторацію Бачевських», присвячений історії родини Бачевських. Інтер'єр виконано у стилі початку XX століття. Характерна музика, зручні крісла та канапи, ажурні жовтяві скатертини, співучі канарки в білих клітках, багато зелені та світла, великі канделябри, а також рояль. Ресторан може запропонувати відвідувачам не лише горілку Бачевських, а й великий вибір наливок і настоянок власного виробництва (45 видів). У меню — галицька, польська, єврейська та австрійська кухня, опрацьована шеф-кухарем Олександром Чернишенком. Із 8 до 11 години ранку в ресторані пропонують безлімітний шведський стіл зі всякими наїдками, десертами, фруктами й соками.

Література[ред. | ред. код]

  • Драк М. Фірма Бачевських у Львові і розвиток лікеро-горілчаної промисловості в Галичині (1782—1939). — Львів, 2004. — 38 с., іл.

Посилання[ред. | ред. код]