Ржегак Людмила Антонівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ржегак Людмила Антонівна — українська письменниця, член Української асоціації письменників, редактор часопису «Літературний Червоноград».

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в 1934 р. на Волині. Вищу освіту здобула у Львівському університеті. За фахом — педагог. Трудову діяльність розпочала викладачем у Теребовлянському культурно–освітньому технікумі. В 1950–х роках переїхала до Червонограда. Там Людмила Антонівна реалізувала себе як педагог. Перші її вірші друкувались в газетах «Вісті Ковельщини», «Новини Прибужжя», «Панорама».[1][2][3][4]

Збірка віршів «Лети, літай, Любові Птах»[ред. | ред. код]

Збірка віршів Людмили Ржегак «Лети, літай, Любові Птах» — своєрідний підсумок прожитого, осмислення сутності людського буття на грішній землі (насправді, земля — свята, це ми — грішні; так визнає автор у розмовах з читачами) й одвічне запитання: «А що там, у Вічності?..». Поетесу неабияк болить серце за долю України. У своїх творах вона ніколи не залишає поза увагою проблеми сьогодення, війни на Сході, долі бійців АТО.

Збірка віршів «Життя невпинна течія»[ред. | ред. код]

«Життя невпинна течія»[5] — друга збірка червоноградської поетеси Людмили Ржегак. Роздуми про швидкоплинність нашого буття на Землі та красу природи, про високе покликання людини, гірка досада від невлаштованості нашого сьогодення, віра в краще майбутнє і бажання високої духовності — головні теми поезій збірки.[1]

Поетичні збірки[ред. | ред. код]

1. Печальний пам'яті естамп

2. Життя невпинна течія

3. У вересневій заметілі

4. Далеких літ нетлінні сторінки

5. Я живу у місті, у Червонограді

7. Літав метелик

8. Календар природи

9. З довірою в світ неозорий

10. Світ, в якому ми живемо

11. Минулих літ нетлінні сторінки

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б http://chervonograd.in.ua/index.php/nash-krai/literaturnyi-chervonohrad/375-rzhehak-liudmyla-antonivna
  2. З великою любов’ю до дітей. www.loai.lviv.ua. Процитовано 12 серпня 2019.
  3. www.sokal.lviv.ua http://www.sokal.lviv.ua/khram_sertsia/khram_sertsia_page__158.html. Процитовано 12 серпня 2019. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  4. МІЖ НЕБОМ І ЗЕМЛЕЮ | Шахтар Галичини. www.lvug.com.ua. Процитовано 12 серпня 2019.
  5. Бібліотека, Голобська Селищна (вівторок, 22 березня 2011 р.). Голобська селищна бібліотека: Світ поезії. Голобська селищна бібліотека. Процитовано 12 серпня 2019.