Рорі Кокрейн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рорі Кокрейн
англ. Rory Cochrane
Дата народження 28 лютого 1972
Місце народження Сірак'юс, штат Нью-Йорк, США
Громадянство США
Професія актор
Кар'єра 1990 – по теперішній час
Нагороди Премія Гільдії кіноакторів США за найкращий акторський склад в ігровому кіно (2012)
IMDb ID 0168262
CMNS: Рорі Кокрейн у Вікісховищі

Рорі Кокрейн (нар. 28 лютого 1972 року) (англ. Rory Cochrane)[1] — американський кіноактор народився в місті Сірак'юс штат Нью-Йорк США. Він відомий по ролі Рона Слейтера в Під кайфом і в сум'ятті, Лі Шатц в Арго, Фрек в фільмі Затьмарення і Тім Спідл в C.S.I.: Місце злочину Маямі[2].

Біографія[ред. | ред. код]

Рорі народився в міжнаціональній родині ірландця та уродженки Індії. У дитячому віці разом із сім'єю він перебрався до Англії. До Штатів він повернувся вже підлітком. У Нью-Йорку він вступає до Школи мистецтв імені Фьорелло Ла Гуардії.

Вже в роки навчання Кокрейн починає зніматися в кіно та на ТБ. У 1990 року він у серіалі Х.Е.Л.П. наступного року дебютує у великому кіно, зігравши в трилері Джеймса Дірдена «Поцілунок перед смертю» (роль Кокрейна тривала лише 15 секунд). У 1992 році актор грає свою першу істотну роль у картині «Батьки та сини», де його партнерами стали Джефф Голдблюм та Фамке Янссен.

У 1994-95 роках Рорі двічі знімається з Рене Зеллвегер, на зйомках між акторами зав'язуються романтичні стосунки.

Кокрейн пробує свої сили у театрі. У кіно йому найчастіше дістаються ролі другого плану. Наприклад, у «Війні Харта» Грегорі Гобліта та «Помутнінні» Річарда Лінклейтера. На телебаченні актора можна побачити в успішних серіалах "24 години" та "C.S.I.: Місце злочину Маямі".

У 2011 році Рорі починає зніматися в політичному трилері «Операція „Арго“», який згодом отримав масу кінонагород та номінацій. Серед них і премія «Оскар» за найкращий фільм.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cochrane, Rory 1972-. Encyclopedia.com. Cengage.
  2. Sandra Brennan (2012). Rory Cochrane profile. Movies & TV Dept. The New York Times. Архів оригіналу за 28 березня 2013. Процитовано 12 лютого 2017.