Семенюк Анатолій Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Семенюк Анатолій Іванович
Народився 14 липня 1949(1949-07-14) (74 роки)
Плебанівка, Шаргородський район, Вінницька область, Українська РСР, СРСР
Країна  Україна
Alma mater Уманський національний університет садівництва
Нагороди
орден «За заслуги» III ступеня

Анатолій Іванович Семенюк (14 липня 1949, с. Плебанівка Шаргородського району Вінницької області) — український садівник, Заслужений працівник сільського господарства України.

Біографічні відомості[ред. | ред. код]

Народився 14 липня 1949 року у селі Плебанівка Шаргородського району Вінницької області.

Батько — Іван Степанович, працював слюсарем на Соснівському цукровому заводі, мати — Надія Семенівна, вчителька Плебанівської школи. Згодом родина переїхала до села Соснівка.

Анатолій Семенюк закінчив Соснівську восьмирічну школу, після чого навчався у механіко-технологічному технікумі. Отримавши диплом, направлений на роботу у білоруське місто Полоцьк.

Після строкової служби в армії працював теплотехніком Соснівського цукрового та інженером Рахнянського консервного заводу. Без відриву від виробництва закінчив Уманський сільськогосподарський інститут.

З 1979 року працював на керівних посадах у радгоспі ім. 9-ї Кримської дивізії с. Рахни-Лісові, а у 1986 році призначений директором цього радгоспу. У радянські часи радгосп часто представлявся у павільйоні «Садівництво» виставки досягнень народного господарства у Москві. Садівники радгоспу є авторами та співавторами низки винаходів та експериментів.

У 1991 році затверджений заступником генерального директора виробничого об'єднання «Вінницясадвинпром», а згодом генеральним директором.

29 березня 1998 року обраний депутатом Вінницької обласної ради від Шаргородського виборчого округу № 30.

Нагороди та звання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • А. Н. Негребецький. Іменами багата земля Шаргородська. — Вінниця: ТОВ «Меркьюрі-Поділля», 2014. — 364 с. — С. 259—260.