Сінчук Слава

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Слава Сінчук
В'ячеслав Сінчук
Основна інформація
Дата народження6 січня 1964 р.
Місце народженняЛьвів
ГромадянствоУкраїна Україна
Національністьукраїнець
Професіяспівак
Гурт«Галактика»

Слава Сінчук (В'ячеслав Сінчук) (нар. 6 січня 1964(19640106) у Львові)  — лідер-вокаліст, гітарист, композитор, аранжувальник рок-групи Галактика. Виконує АОР-рок, СИМФО-рок. Член Асоціації діячів естрадного мистецтва України. Член журі музичних конкурсів і фестивалів.

Біографія

[ред. | ред. код]

Дід Слави спілкувався з онуком англійською, а батько навчав Славу музиці з самого раннього дитинства. Ще бувши школярем закінчив п'ять класів музичної школи по класу баяна. Першу свою групу зібрав ще навчаючись в старших класах, назвавши її «Teen Gentleman». Хлопці грали кавери на популярні в той час пісні «Deep Purple», «Nazareth», «Black Sabbath» і т. д. Тоді Славу прозвали «Nazareth», що надовго стало його другим ім'ям. В той самий час він пише свої перші пісні та починає працювати солістом групи «Фаворити».

У 1981 Слава епізодично брав участь у виступах львівської групи Супер Вуйки.

У 1985 Славу запросили у Москву у групу «Червоні Маки». Там він познайомився з гітаристом і композитором Сєвою Татаренко, а через деякий час разом із ним пішов з «Маків». Так народилася група «Галактика»]]. Після насичених гастролів по СНД через фізичне та моральне перевиснадження група розпадається, але за час її існування у Москві на студії грам-запису «Мелодія» створюється перша платівка, яка стає популярною та навіть перевидається. Слава збирає новий склад групи, там же на «Мелодії» записує англомовний диск і разом із продюсером Ованесом-Мелік-Пашаєвим група їде в Америку, де працює 5 років. Незважаючи на те, що американці називали «GALAXY» музикою, випереджаючою час, закріпитися в Американському шоу-бізі групі не вдалося. Група розпадається. А Сінчук за сімейних обставин повертається в Україну, де вирішує втілити свою мрію — створити групу світового рівня на батьківщині. Разом із першим складом групи своє повернення Слава Сінчук ознаменовує пам'ятним концертом «Галактика-РОК», де збирає до себе найкращі рок-гурти СНД. На теренах України у співпраці з фінансовою корпорацією «АТІКА» Слава випускає свій перший український відеокліп на хіт «Всё прошло» і продовжує працювати над новими альбомами. З 2002 по 2006 рік плідно співпрацює з продюсером Андрієм Колясою.

У 2010 році переживає клінічну смерть.

Після одужання взяв участь у відновлених Супер Вуйках (упродовж 2011—2015 рр.).

У 2015 році почалася активна творча співпраця зі співачкою та композитором Каріною Плай — запропонував їй увійти в оновлений склад ГАЛАКТИКИ, випустив із нею два спільних альбоми.

Проживає і працює у Львові.

Дискографія

[ред. | ред. код]
  1. «В атмосфере гласности»
  2. «Всё как в сказке»
  3. Рок-Панорама 1987
  4. GALAXY
  5. Made in USA
  6. Lost in Heaven
  7. Heart of Stone
  8. Стіна (feat. Karina Plai ) -  unrelease yet

Посилання

[ред. | ред. код]