Спартак (Суботиця)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Спартак-Здепречева КРВ»
Повна назва Fudbalski Klub
Spartak Zdrepceva KRV

(Фудбалски клуб
Спартак Ждрепчева Крв
)
Прізвисько Plavi Golubovi, Marinci
Засновано 1945
Населений пункт Сербія Суботиця, Сербія
Стадіон «Суботиця»
Вміщує 13 000
Президент Сербія Боріслав Баняць
Головний тренер Росія Олександр Кержаков
Ліга Єлен Суперліга
2022/23 10-те
Домашня
Виїзна

«Спартак Ждрепчева Крв» (серб. Спартак Ждрепчева Крв) — сербський футбольний клуб із Суботиці, заснований 21 квітня 1945 року. Виступає у сербській Суперлізі. До 2008 року мав назву «Спартак». У 2008 році об'єднався з клубом «Златибор Вода» з Хоргоша, що вийшов до першої ліги.

Історія[ред. | ред. код]

Після розпаду ЖАКу (клубу, що грав у міжвоєнний період до 1945 року) гравці, які не схотіли йти до жодної з новоутворених команд («Раднички» або «Граджанський»), вирішили утворити «Спартак». Клуб було названо прізвиськом славетного суботицького атлета та командувача у Другій світовій війні Йована Микича — Спартак. Клуб був дуже активним у перші роки свого існування, чимало гравців «Спартака» згодом представляли найкращі клуби країни, а також виступали закордоном, деяких залучали до національної збірної Югославії.

Суботицький «Спартак» є найуспішнішим клубом північної Воєводини. Команда брала участь у першому повоєнному чемпіонаті Югославії 1946-47 років. Відтоді клуб блукає між першою та другою лігами, а його найбільшим успіхом була участь у фіналі національного кубка 1993-94 років, де «Спартак» поступився столичному «Партизану» 1:6.

Попередня емблема[ред. | ред. код]

Стадіон[ред. | ред. код]

Міський стадіон Суботиця

Міський стадіон «Суботиця» (Gradski stadion Subotica) є домашньою ареною «Спартака» з 1945 року. Стадіон вміщує 25 000 осіб. Окрім футбольного поля він містить ще й бігову доріжку. Частина стадіону є під накриттям. Поруч є ще два футбольні поля.

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]