Firmicutes: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
мНемає опису редагування
Thijs!bot (обговорення | внесок)
м robot Adding: nl:Firmicutes
Рядок 57: Рядок 57:
[[es:Firmicutes]]
[[es:Firmicutes]]
[[fr:Firmicutes]]
[[fr:Firmicutes]]
[[nl:Firmicutes]]
[[no:Firmicutes]]
[[pt:Firmicutes]]
[[pt:Firmicutes]]
[[zh:厚壁菌門]]
[[zh:厚壁菌門]]
[[no:Firmicutes]]

Версія за 23:30, 29 вересня 2006

Шаблон:Taxobox begin Шаблон:Taxobox image Шаблон:Taxobox begin placement Шаблон:Taxobox regnum entry Шаблон:Taxobox phylum entry Шаблон:Taxobox end placement Шаблон:Taxobox section subdivision

Шаблон:Taxobox end

Firmicutes – підрозділ бактерій, більшість з яких мають грам-позитивні. Деякі (Mollicutes), зовсім не мають клітинної стінки і на фарбуються за Грамом, але все ще не мають і другої мембрани, знайденої в інших грам-негативних формах. Спочатку Firmicutes були зроблені, щоб включати всіх грам-позитивних бактерій, але зараз вони обмежуються основною групою пов'язаних форм, так званою групою низького вмісту G+C, на відміну від Actinobacteria. Вони мають круглі клітини, називаємі кокі (одиничні коки), або паличковидні та спіральні форми.

Багато Firmicutes виробляють ендоспори, який є стійкими до висушування і можуть витримувати екстремальні умови. Вони знайдені в різних навколишніх середовищах, і деякі з них – відомі патогени. Члени одного сімейства, Heliobacteria, отримує енергію через фотосинтез.

Група звичайно поділяються на Clostridia, які анаеробні, Bacilli, які є обов’язковими або факультативними аеробами, і Mollicutes. На молекулярних деревах перші дві групи показани як парафілетичні або поліфілетичні до їх основних родів, Clostridium і Bacillus. Ймовірно, що ці групи будуть піддані перегляду.

Значні роди Firmicutes включають:

Bacilli, ряд Bacillales

Bacilli, ряд Lactobacillales

Clostridia

Mollicutes