Aphélandra

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Версія від 12:09, 25 жовтня 2011, створена Sehrg (обговорення | внесок) (Створена сторінка: {{Музичний колектив | Назва = Aphélandra | Фотографія = | Роки = 1976 | Країна = [[Фр...)
(різн.) ← Попередня версія | Поточна версія (різн.) | Новіша версія → (різн.)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Aphélandra
Основна інформація
Жанр прогресивний рок
Роки 1976
Країна Франція
Мова французька
Лейбл Mellow Records
Склад Philippe Grancher
Pierre Videcoq
Gérard Perret
Philippe Herbin
Dominique Iroz
Clément Duventru

«Aphélandra» (Афеландра) — французький рок-гурт напрямку симфонічний прогресивний рок. Гурт, який записав у 1976 році один альбом, але не побачив його у продажу через сміхотворно низьку цінову пропозицію від їх звукозаписної компанії в той час; альбом був виданий лише 25 років потому. За винятком запрошених музикантів, відомого скрипаля Didier Lockwood та клавішника Cyrille Verdeaux учасники гурту давно вже покинули музичну індустрію. Їх однойменний альбом (афеландра є назвою квітки) за стилем — класичний симфонічний прогресивний рок 70-х років, в якому довгі інструментальні пасажі змінюються мелодраматичним вокалом французькою мовою.

Альбом Aphélandra, 2001 (записаний 1976)

Особливої увагу заслуговує майже вісімнадцітихвилинна п'єса «Airs», яка відкриває альбом. «Airs» відкривається звуками поривів вітру, які потім переходять в хмару хорового, барабаннного і фортепіаннних руху. Зміни настрою між легковажним, стривоженим і сумовитим, зміни темпу між середнім та повільним, красиві фортепіанні партії, гарно поставлені барабанні дрібушки, красивий супровід флейти та скрипки — словом тут є все, що потрібно справжньої симфо-прог-рокової музики. Наступні композиції здаються експериментальними прогулянками різними роковими стилям. «Belladonne» має суттєву джазову примішку, «Pat» показує готичний церковний орган, який потім переходить у дивний авангард, «Aphélandra» починається органною симфо-роковою музикою, яка потім переходить у фанк грув, але завершується знову симфонічним роком. «Corinthe» — ще одна композиція, забарвлена готичними тонами, загадковий вокал, присутній у першій композиції повертається, але звучить значно драматичніше.

Композиції

1 — Airs 17'58
2 — Belladonne 4'52
3 — Pat 5'25
4 — Aphélandra 3'34
5 — Corinthe 2'50

Загальний час звучання 34:43

Музиканти

— Philippe Grancher / фортепіано, орган, електричне піаніно, мелотрон, клавінет, синтезатор
— Pierre Videcoq / вокал, флейта, тенор-саксофон
— Gérard Perret / електрогітара
— Philippe Herbin / баc-гітара
— Dominique Iroz / барабани, перкусія
— Clément Duventru / барабани

Запрошені музиканти

— Didier Lockwood / скрипка
— Cyrille Verdeaux / фортепіано, синтезатор

Джерела