Стартове фінансування

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Етапи фінансування стартапів

Стартове фінансування (англ. Seed funding, в англомовних виданнях зустрічається також англ. seed money або англ. seed capital) — високоризикові інвестиції в новий бізнес або компанії на ранньому етапі їх розвитку. Цей тип інвестицій має найбільший фінансовий ризик, проте і найбільшу окупність інвестицій в разі успіху компанії в порівнянні з інвестиціями на інших етапах існування компанії. Стартове фінансування може бути отримано за рахунок коштів друзів, родини, бізнес-ангелів, або через краудфандинг.[1]

Англійське слово seed (насіння) вказує на дуже ранні інвестиції, призначені для підтримки бізнесу, поки він не може генерувати певний прибуток, або поки компанія не буде готова для подальших інвестицій.

Використання[ред. | ред. код]

Кошти, отримані від стартового фінансування, можуть бути використані для оплати попередніх операцій, таких як дослідження ринку або розробки прототипу продукту. Засновники компанії можуть бути сід-інвесторами самостійно, використовуючи власні заощадження та кредити.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Crowdfunding and Civic Society in Europe: A Profitable Partnership?. Open Citizenship Journal. Процитовано 29 квітня 2013.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)