Тайванський санкейк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тайванський санкейк
Походження  Тайвань
Необхідні компоненти Мальтоза

Санкейксонячний пиріг», з англ. suncake), або тайян бінг, — це популярний тайваньський десерт, що походить з міста Тайчжун у центральній частині Тайваню. Типова начинка складається з мальтози (згущеного солодового цукру), і вони зазвичай продаються в спеціальних подарункових коробках як сувеніри для відвідувачів. У деяких відомих кондитерських завжди вишиковуються довжелезні черги, щоб купити тістечка в коробках.

Коржі мають круглу форму і можуть бути різного розміру. Характеризуються хрусткою скоринкою. Більшість людей їдять їх з чаєм, а дехто розчиняє в гарячій воді, щоб приготувати кашоподібний десерт.

Походження[ред. | ред. код]

Перші сонячні коржі виготовила сім'я Лінь у районі Ше-Ко містечка Шенган округу Тайчжун (зараз це частина міста Тайчжун). Сім'я Лінь використовувала згущений солодовий цукор як начинку для коржів. Пізніше кондитер Вей Цін-хай модифікував тістечка до їх нинішнього вигляду.[1]

Хоча спочатку вони не називалися «сонячними пирогами» («suncakes»), таку назву їм дав власник «Sun Booth», однієї з найвідоміших кондитерських, яка їх продає[2]. Назва не була зареєстрована як торгова марка, і інші кондитерські використовували таку саму назву для своїх пирогів.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. 全安堂台灣太陽餅博物館 - 首頁. www.sunnycake.tw.
  2. Ricky, Hsu. 台中名產,太陽餅,太陽堂老店,台中太陽餅,創始店,太陽餅老店25號,太陽堂太陽餅純手工製作,太陽餅DIY,太陽餅文物館─純手工打造,台中市自由路二段 25 號. 台中市中區自由路2段25號.