Танцююча леді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Танцююча леді
Dancing Lady
Жанр мюзикл, мелодрама, комедія
Режисер Роберт З. Леонард
Продюсер Девід Сельцник
Сценарист P. J. Wolfsond
У головних
ролях
Джоан Кроуфорд
Кларк Гейбл
Оператор Олівер Т. Марш
Композитор Луїс Сільверс
Монтаж Маргарет Бут
Художник Мерілл Пай
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer і Netflix
Тривалість 92 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1933
Кошторис $923,000
Касові збори $2,406,000
IMDb ID 0023926
CMNS: Танцююча леді у Вікісховищі

«Танцююча леді» (англ. Dancing Lady) — американський комедійний мюзикл режисера Роберта З. Леонарда 1933 року. Перший фільм з участю Фреда Астера.

Сюжет[ред. | ред. код]

1933 рік. Економічна криза вразила США, і на сцені стриптиз-вар'єте з'явилася професійна балерина і танцівниця Джані. Одного разу під час шоу поліція заарештувала учасниць вистави за непристойну поведінку на публіці і забрала всіх в поліцію.

На щастя героїні в театральному залі виявився молодий і дуже багатий Тод Ньютон, якому сподобалася Джані, і він заплатив за неї штраф у поліцейській дільниці. Так почалося їхнє знайомство.

Вирішивши завоювати прихильність дівчини, Тод бере активну участь у влаштуванні її кар'єри. Престижний бродвейський продюсер і антрепренер Патч Галлахер ставить чергове грандіозне шоу, але, на жаль, він відчуває грошово-кредитні труднощі і до того ж давно шукає солістку. Тод домагається, незважаючи на опір Патча, прослуховування для Джані у режисера шоу.

Високопрофесійний степ справляє незабутнє враження на всіх, і дівчина прийнята в трупу. Виснажливі репетиції йдуть одна за одною, і з кожною з них Джані все краще відточує грані свого таланту, і все більше подобається генеральному продюсеру Патчу.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]