Таніґакі Садакадзу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Таніґакі Садакадзу
яп. 谷垣禎一
Народився 7 березня 1945(1945-03-07) (79 років)
Фукучіяма, преф. Кіото, Японія
Країна  Японія
Діяльність політик, адвокат
Alma mater Токійський університет і Azabu Junior and Senior High Schoold
Знання мов японська
Посада Minister of Justiced, член Палати представників Японії[d], Minister of Financed, Minister of Land, Infrastructure, Transport and Tourismd, Minister of State for Food Safetyd, Minister of State for Industrial Revitalization Corporation of Japand, Chairman of the National Public Safety Commissiond, Chairmen of the Financial Reconstruction Commissiond, голова Агенства з науки та технологій Японіїd, President of the Liberal Democratic Partyd і LDP Secretary-Generald
Партія Ліберально-демократична партія Японії
Автограф
Нагороди
Grand Cordon of the Order of the Rising Sun

Таніґакі Садакадзу (яп. 谷垣 禎一; нар. 7 березня 1945(19450307), Явата, префектура Кіото) — японський державний і політичний діяч.

Біографія[ред. | ред. код]

Садакадзу Таніґакі — син колишнього міністра освіти Японії Сен'іті Таніґакі (пом. 1983). Садакадзу Таніґакі недовго очолював агентство з науки і техніки в 1997 році. В уряді Коїдзумі Дзюнітіро він займав ряд посад, у тому числі був членом Фінансово-відновлювальної комісії, Національної комісії громадської безпеки, і нарешті міністром фінансів з 22 вересня 2003 по 26 вересня 2006 року. З 2002 року Таніґакі очолював малу фракцію Котікай, колишню частину Ліберально-демократичної партії, з 11 членами в нижній і 4 у верхній палаті парламенту.

Вперше Таніґакі висунув свою кандидатуру на посаду голови ЛДП 28 липня 2006, але посів третє місце після Сіндзо Абе і Таро Асо. Таніґакі вважається «поміркованим» діячем, в основному завдяки своїм поглядам на зовнішню політику: на відміну від Абе і Асо, він заявив, що якщо він стане прем'єр-міністром, то не буде продовжувати щорічні відвідання храму Ясукуні, що викликають невдоволення в Китаї і Кореї.

24 вересня 2007 Таніґакі був призначений головою політичної ради ЛДП при новообраному голові партії Фукуді Ясуо. Згодом він короткий час був міністром землі, інфраструктури і туризму.

28 вересня 2009 він був обраний лідером ЛДП змінивши колишнього прем'єр-міністра Японії Таро Асо.

26 грудня 2012 Садакадзу Таніґакі призначений міністром юстиції в другому кабінеті Сіндзо Абе.

Посилання[ред. | ред. код]