Том Сеґура

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Том Сеґура
Народився16 квітня 1979(1979-04-16) (45 років)
Цинциннаті, Огайо, США
Країна США
Діяльністькомік, подкастер, актор
Alma materSaint Edward's Schoold і Lenoir–Rhyne Universityd
Знання мованглійська і іспанська
IMDbID 2660044
Сайтtomsegura.com

Том Вестон Сеґура (англ. Thomas Weston Segura) — перуансько-американський стендап-комік, письменник, актор, автор і ведучий подкастів. Разом зі своєю дружиною та колегою-коміком — Крістіною Пазіцкі — веде популярний подкаст «Дім твоєї мами» (англ. Your Mom's House). Крім того, є співведучим подкасту «Два ведмеді, одна печера» (англ. Two Bears One Cave), який веде разом з коміком Бертом Крайшером.

Біографія

[ред. | ред. код]

Народилася 16 квітня 1979 року в Цинциннаті, штат Огайо. Його батьки — Росаріо «Чаро» Лазарте, яка родом з Перу[1], і Томас Надо Сеґура, перший віцепрезидент Merrill Lynch[2].

Том провів своє дитинство, розмовляючи іспанською, і часто проводив літні канікули у Лімі, Перу[3]. Закінчив середню школу в школі Святого Едварда у Веро-Біч, Флорида, а потім навчався в Університеті Ленуар-Райн в Гікорі, Північна Кароліна[4].

У 19 років випадково прийняв занадто багато ГОМК і ненадовго впав у кому[5].

Почав займатися стендапом незабаром після закінчення університету Ленуар-Райн. У перші роки займався стендапом лише вечорами, одночасно працюючи в інших місцях протягом дня. У 568 епізоді «Дім твоєї мами» розповідав про стажування в «Kopelson Entertainment» і про свою першу оплачувану роботу в індустрії розваг, роботу логгера, який створював транскрипти для таких реаліті-шоу як «Extreme Makeover» і «My Big Fat Obnoxious Boss».

Виступав на різних стендап сценах, зокрема на Мельбурнському міжнародному фестивалі гумору, Фестивалі гумору США, Всесвітньому фестивалі гумору у Ванкувері та Фестиваль комедії «Заради сміху». Також став фіналістом конкурсу «Останній комік 2» (англ. Last Comic Standing 2) в Сан-Франциско. Часто з'являється як гість у подкасті Джо Роґана «The Joe Rogan Experience»; вперше з'явився в восьмому епізоді.

2018 року разом із дружиною підписав телевізійну угоду з «CBS» щодо створення пілотного епізоду їхнього шоу «The Little Things». 24 березня 2020 року вийшов його четвертий спешл на Netflix під назвою «Ball Hog». 4 липня 2023 року відбулася прем'єра його п'ятого спешла — «Кувалда».

2010 року заснував подкаст «Your Mom's House», який веде разом із дружиною — Крістіною Пазіцкі[6].

2022 року видав книгу «I'd Like to Play Alone, Please», збірку гумористичних нарисів. За його словами: «Це не мемуари чи автобіографія. Це збірка історій, які є продовженням того, що я роблю як комік — я розповідаю багато історій»[7].

Особисте життя

[ред. | ред. код]

Походить з Цинциннаті, штат Огайо, але мешкав у різних місцях, таких як Міннеаполіс, Міннесота; Мекон, штат Вісконсін; Веро Біч, Флорида; і Лос-Анджелес, Каліфорнія. У нього є дві сестри — Джейн і Марію. Родич нейробіолога і ведучого подкастів Ендрю Д. Губермана.

Нині мешкає в Остіні, штат Техас, зі своєю дружиною, комікинею Крістіною Пазіцкі, і двома синами.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Thomas Nadeau Segura obituary, courier-journal.com. Accessed November 20, 2023.
  2. Schenkel, Mary (14 січня 2022). Tom Segura: He worked unbelievably hard to see our hospital remained vibrant, and grew. veronews.com. Vero News. Архів оригіналу за 20 березня 2023. Процитовано 22 травня 2023.
  3. Segura, Tom (2022). I'd like to play alone, please. Grand Central Publishing. с. 39. ISBN 9781538704639.
  4. Comedian Tom Segura to perform at Chumash Casino Resort. Процитовано 11 серпня 2020.
  5. Tom Segura Overdoses - This Is Not Happening - Uncensored (англ.), процитовано 16 червня 2023
  6. Sowunmi, Jordan (21 липня 2014). Meet the Married Comedians Who Share Their Private Life in a Podcast. Vice. Процитовано 10 вересня 2020.
  7. Behind The Scenes | Recording Tom Segura's Book «I'd Like To Play Alone, Please». Tom Segura. 8 березня 2022. Архів оригіналу за 22 червня 2022. Процитовано 16 січня 2023 — через YouTube.