ХМІГ Кип'яток

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Херсонська молодіжна ініціативна група «Кип'яток»
(ХМІГ «Кип'яток»)
Девіз +100° креативу!
Дата заснування 10 липня 2014 року
Тип недержавна організація
Адреса вул. Героїв Крут, 2, м. Херсон, Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара

Херсонська молодіжна ініціативна група «Кип'яток» (ХМІГ «Кип'яток») — недержавна організація заснована 10 липня 2014 року з метою всестороннього задоволення соціальних, культурних, творчих, освітніх та інших інтересів молоді та підлітків міста Херсона.

Історія[ред. | ред. код]

Все почалося у червні 2014 року, коли група друзів зібралась разом проводити час і спілкуватися за піалою чаю. Але під час таких зустрічей звичайне спілкування переросло в обговорення актуальних проблем у країні та місті, а також можливостей їх вирішення. На обговореннях не зупинились і перейшли до дій — організували ініціативу та почали втілювати задумане в життя шляхом реалізації проектів, спрямованих на набуття нових знань і особистісний розвиток молоді та підлітків за рахунок неформальної освіти.

Проекти[ред. | ред. код]

Чайні посиденьки[ред. | ред. код]

У рамках цього проекту проводились чайні посиденьки та чайні церемонії, під час яких молодь разом пила чай і обговорювала цікаві та актуальні теми. В таких зустрічах взяло участь близько 200 осіб.

Команда з фрізбі[ред. | ред. код]

Була створена команда з фрізбі «Hellcats». Вони проводили ігри і тренувалася на вільних майданчиках міста, зокрема в міських парках. Окрім ігор, команда займалася популяризацією фрізбі та активного способу життя. Зокрема, брала участь в навчанні небайдужої молоді та школярів правилам гри. Наразі діяльність команди тимчасово призупинено.

Конкурс «25 кадр»[ред. | ред. код]

Конкурс відеороликів про здоровий спосіб життя для школярів. Під час проекту на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки були проведені майстер-класи від Першої Херсонської кіношколи з правильного монтажу, редагування, зйомки відео та роботи з відеоредакторами загалом. На завершення проекту журі обрало найкращі роботи, а переможці отримали гідні призи.

Відеоінсталяція «Honey&Beats»[ред. | ред. код]

Відеоінсталяція «Honey&Beats» в міському середовищі — екологічна просвітницька акція з метою звернути увагу на сучасний стан людського суспільства і нагадати, використовуючи стільники, про співпрацю бджіл у створенні найекологічнішого продукту — меду.

Відновлення Лебединого озера[ред. | ред. код]

Кип'яток брав участь у великому прибиранні територію озера для того, щоб в подальшому використовувати його як майданчик для проведення різноманітних культурних та молодіжних заходів (покази кіно під відкритим небом, зранкові аняття йогою, молодіжні зустрічі тощо).

«Будуймо Херсон разом»[ред. | ред. код]

Акція з благоустрою «Будуймо Херсон разом» — встановлення урн та лавок у парку «Казенний сад» в мікрорайоні Шуменський. Після робіт по встановленню лавок була проведена чайна посиденька, темою якої був благоустрій міста та вплив звичайної людини на вирішення проблеми забруднення навколишнього середовища.

Дебати[ред. | ред. код]

Відродження дебатного руху на Херсонщині відбувається наступними форматами.

Дебатні засідання[ред. | ред. код]

На базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара проходять дебатні засідання, на яких учасники отримують нові знання з теорії дебатів, поради щодо покращення промов а потім закріплюють їх грою в дебати британського або американського формату.

Дебатні школи[ред. | ред. код]

Кип'ятком було проведено дві дебатні школи які проводились для недосвідчених гравців протягом двох днів. В перший (теоретичний) день учасникам подається основна інформація стосовно правил гри, теорія з аргументації, публічних виступів, ораторського мистецтва, критичного мислення та філософії. Другого (практичного) дня проходить дебатний турнір, на якому учасники показують рівень засвоєння знань та умінь, сформованих першого дня проведення школи.

Дебатні турніри[ред. | ред. код]

Вони проводяться для всіх бажаючих команд представників молоді Херсона (як досвідчених, так і новачків), що хочуть позмагатись за звання переможців та топ-спікера турніру.

  • Херсонський щорічний дебатний турнір «House of debate»;
  • Херсонський турнір «Understanding democracy»;
  • Міжуніверситетський Херсонський дебатний турнір «Дебатл».
Дебатний клуб[ред. | ред. код]

У Херсонському державному університеті, спільно з профспілковим комітетом студентів та аспірантів, засновано дебатний клуб «John Howard's debate club», засідання якого проходять щотижня на базі університету. Члени дебатного клубу — студенти, але всі бажаючі можуть взяти участь у засіданні, зіграти в дебати або стати глядачем.

«Прокачай мізки»[ред. | ред. код]

«Прокачай мізки» -це сертифіковані тренінги від Кип'ятка для молоді  Херсону, головна мета яких — допомогти учасникам у їхньому саморозвитку, отримати необхідні та корисні знання. Для проведення тренінгів ми запрошуємо лекторів та тренерів з усієї України.

ПРО100[ред. | ред. код]

Просто платформа саморозвитку — стохвилинна зустріч з експертом в найрізноманітніших галузях (організатор фестивалів, вебдизайнер, психолог, журналіст, лайф-коуч, йогиня, тренер з кросфіту). Під час зустрічі учасники отримують поради від експерта, що стосуються його сфери діяльності.

Міжнародний проект «Второпай демократію / Understanding democracy»[ред. | ред. код]

Учасники проекту 2 місяці прокачувалися в трьох напрямах: демократія, саморозвиток, дебати. Дізналися, як грати в дебати, як краще розуміти себе, які ефективні методи комунікації використовувати, що таке права людини, що таке пряма демократія, як використовувати механізми демократії у повсякденному житті та багато-багато іншого.

«Нестандарті лекції з профорієнтації»[ред. | ред. код]

В рамках цього проекту ми запрошуємо до школярів молоду й успішну людину, яка розповідає про власне професійне та особистісне становлення. Поради, які їм дадуть можуть допомогти як у виборі професії, так і у студентському житті.

Посилання[ред. | ред. код]

1. Офіційна сторінка у соціальній мережі Фейсбук

2. Каталог кращих практик молодіжної роботи в Україні 2017 [Архівовано 3 квітня 2018 у Wayback Machine.]

3. Результати конкурсу «Краща громадська ініціатива України» [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

4. Список НДО України [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

5. Брошура Національної Молодіжної Ради України [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

6. Мережа хабів сприяє утвердженню громадянського суспільства в Україні [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

7. Молодіжні інновації для демократії та прав людини

Примітки[ред. | ред. код]

1. ХМІГ «Кип'яток» запрошує на зустріч «10 онлайн-сервісів Херсонської міської ради» у рамках проекту «PRO100» [Архівовано 25 лютого 2022 у Wayback Machine.]

2. У Херсоні буде «Кип'яток» [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

3. У Херсоні розкажуть, як подорожувати бюджетно в Україні та за кордоном

4. Інформаційні технології допоагають дітям розвиватися [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

5. Херсонщина в дії: кілька ініціатив, які роблять місто кращим [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

6. ПЕРША ЗИМОВА ДЕБАТНА ШКОЛА ВІД ХМІГ «КИП'ЯТОК» У БІБЛІОТЕЦІ [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

7. Генії vs звичайні люди: хто кого? [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

8. Активна молодь у Херсоні є! [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

9. Профорінтаційна лекція для учнів 9-го класу 46 школи міста [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

10. Участь студентів Херсонського державного аграрного університету у дебатному турнірі серед вищих навчальних закладів м. Херсона [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

11. Конкурс відеороликів «25 кадр» [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

12. Курсанти Херсонської державної морської академії — переможці дебатного турніру серед ВНЗ [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

13. Орієнтуємо на професію [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

14. ВІТАЙТЕ ПЕРЕМОЖЦІВ ДЕБАТНОГО ТУРНІРУ СЕРЕД СТУДЕНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ! [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

15. Прес-конференція «Запуск всесвітньої кампанії 16 днів Активізму проти гендерно обумовленого насильства у Херсоні» [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

16. Програма першого обласного форуму відкритих даних у Херсоні [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

17. Громадські організації та молодіжні ініціативні групи Херсону [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

18. Людина, яка ловить кожний момент нашого кип'ятошного життя [Архівовано 10 серпня 2018 у Wayback Machine.]

19. Молодь Херсонщини презентувала Програму стажування у Верховній Раді України [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

20. Акція «Будуймо Херсон разом» [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

21. Відбувся дебатний турнір «House of debates» 2018 [Архівовано 11 серпня 2018 у Wayback Machine.]

--~~~~

}}