Хлопаки (комікс)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Хлопаки (комікс)
Загальні дані про видання
Видавець WildStorm і Panini Comicsd
Країна  США
Мова англійська
Дата публікації жовтень 2006
Творча команда
Технічні дані про видання

«Хлопаки» (англ. The Boys) — американська серія коміксів, написана Гартом Еннісом і ілюстрована Даріком Робертсоном. Спочатку вона публікувалася Wildstorm (DC Comics) до переходу до Dynamite Entertainment.

В основі історії коміксу лежить світ, у якому супергерої мають величезну владу. І часто використовують свої сили у темних цілях. Їм протистоїть невеликий загін добровольців з однойменною назвою The Boys (Хлопаки), створений під заступництвом ЦРУ.

Енніс сказав, що «Хлопаки» "перепроповідали б навіть проповідника ", імовірно посилаючись на крайнє насильство та сексуальність, які були характерною рисою коміксів Preacher.[1] Розпочата у жовтні 2006 року, серія завершилася у листопаді 2012 року випуском 72-го та останнього номера.

Комікс був адаптований Amazon Studios в телесеріал, прем'єра якого відбулася 26 липня 2019[2].

Історія публікацій[ред. | ред. код]

Перші шість випусків «Хлопаків» були опубліковані Wildstorm, починаючи з 2006 року. 24 січня 2007 року серію було раптово закрито на шостому випуску. Пізніше Енніс пояснив, що це сталося тому, що DC Comics (Wildstorm був їх імпринтом до свого розформування) були стурбовані антисупергеройським тоном роботи[3]. Запланована збірка зазначених випусків також була скасована. Дарік Робертсон заявив тоді: «DC згодні повернути наші права, щоб ми могли знайти нового видавця, і ми працюємо над цим зараз». Потім Енніс випустив заяву, що кілька видавництв виявили інтерес до комікса і що сьомий випуск і тома з перших шести будуть доступні.

Хоча Робертсон працював на ексклюзивному контракті з DC, йому було надано особливий дозвіл продовжити роботу над «Хлопаками»[4]. У лютому 2007 року серія перейшла до Dynamite Entertainment[5], а з травня продовжилася подальша публікація. Збірка з перших шести випусків була також видана Dynamite з передмовою Саймона Пегга. Пегг був моделлю, на якій базувалося зображення персонажа Хьюгі Робертсон[6].

У лютому 2009 року Dynamite оголосив про спін-офф міні-серіал «Herogasm» з малюнками Джона МакКрі, з яким Енніс вже раніше працював[7] і Кіта Бернса, друга МакКрі, про якого він сказав: «Сильні сторони Кита — це мої слабкості і навпаки»[8][9]. Ідея міні-серіалу виникла тому, що перша частина історії не пов'язана з командою та фокусується на супергероях, але вплине на основну серію: «Другорядна роль наших героїв в історії поступово змінює її динаміку, поки щось не відбувається в 4 номері, що повертає події в абсолютно несподіваному напрямку. Після цього життя стає серйозним, і до кінця ви станете свідками подій, які назавжди змінять стан речей у світі „Хлопаків“. Наслідки почнуть проявлятися десь з 31 випуску основної серії»

Після того, як «Хлопаки» були завершені, Енніс сказав CBR, що комікс виграв від скасування Wildstorm'ом, оскільки Dynamite дав йому набагато більше свободи, ніж будь-коли могли надати DC: «Ми б померли на корені [в DC]. Книгу скорочували б тут і там, поки її написання не перетворилося на чисте розчарування». Він також зізнався, що «зітхнув із полегшенням», оскільки Wildstorm був розпущений як імпринт невдовзі після переїзду[10].

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія серіалу відбувається між 2006—2008 роками у США, де під крилом корпорації «Vought International» діють кілька команд супергероїв. Найелітніша — «Сімка». Рангом нижче: «Розплата», «Люди Джі», «Тінейдж Кікс» та інші[11] у світі, де існують супергерої. Проте більшість супергероїв у всесвіті серіалу зіпсовані своїм статусом знаменитостей і часто поводяться безрозсудно, ставлячи під загрозу безпеку миру. Сюжет оповідає про невеликий підпільний загін ЦРУ, неофіційно відомий як «Хлопаки», на чолі з М'ясником, до якого також входять Молоко матері, Француз, Жінка і Х'юї Кемпбелл, який нещодавно вступив, яким доручено стежити за спільнотою супергероїв, що часто призводить до жахливих результатів; паралельно ключовий сюжет слідує за Енні «Зоряне світло», молодою та наївною супергероїнею, яка приєднується до Сімки — найпрестижнішої та корумпованішої групи супергероїв у світі та наймогутнішого ворога «Хлопаків».

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 2008: «Найкраща серія, що триває», номінація, Премія Айснера
  • 2009: «Комікс року за менше, ніж 3$», номінація, Diamond Comic Distributor Gem Awards
  • 2010: «Найкращий комікс або графічний роман», номінація, Scream Awards

Персонажі[ред. | ред. код]

  • Хлопаки: Бутчер, Молоко Матері, Француз, Самка, Хьюї Кемпбелл
  • «Сімка»: Хоумлендер, Королева Мейв, Джек з Юпітера, Поїзд А, Глибина, Чорний Нуар, Старлайт.

Адаптації[ред. | ред. код]

Серіал[ред. | ред. код]

У жовтні 2015 року повідомлялося, що Cinemax дав зелене світло серіальній екранізації «Хлопаків»[12] і що над ним працювали Сет Роген, Еван Голдберг та Ерік Кріпке.[13] У вересні 2017 року Variety повідомила, що Amazon Studios підібрала серіал[14]. Його прем'єра відбулася 26 липня 2019[2].

Прем'єра 2-го сезону пройшла 4 вересня 2020[15]. Третій сезон вийшов 3 червня 2022 року, в розробці знаходиться спін-офф про Людей Джі[16][17].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Kurt Amacker, columnist (23 серпня 2006). Hanging with the Boys: Ten Questions for Garth Ennis and Darick Robertson. Mania.com (ref article originally at cinescape.com). Архів оригіналу за 27 березня 2008. Процитовано 3 вересня 2006.
  2. а б Andreeva, Nellie (8 листопада 2017). Amazon Orders 'The Boys' Superhero Drama Series Based On Comic From Eric Kripke, Evan Goldberg & Seth Rogen. Deadline. Процитовано 9 листопада 2017.
  3. MacDonald, Heidi (9 лютого 2007). Garth Ennis talks The Boys and more (interview). Publishers Weekly. Архів оригіналу за 14 липня 2012. Процитовано 12 лютого 2007.
  4. MacDonald, Heidi (24 січня 2007). So long, Boys — Ennis’s Statement. Publishers Weekly. Архів оригіналу за 28 січня 2007. Процитовано 26 січня 2007.
  5. Brady, Matt (7 лютого 2007). The Boys Lands @ Dynamite Entertainment. Newsarama. Архів оригіналу за 17 лютого 2007. Процитовано 8 лютого 2007.
  6. Longridge, Chris (26 липня 2019). Why *that* cameo in Amazon's The Boys is more significant than it looks. Digital Spy.
  7. Ennis & McCrea Bring You to Herogasm (press release), Comic Book Resources, February 27, 2009
  8. A Quick Herogasm Check-In with John McCrea, Newsarama, March 18, 2009
  9. John McCrea Talks Herogasm, Comic Book Resources, March 25, 2009
  10. Saying Goodbye To "The Boys" with Garth Ennis, Part 1. 25 вересня 2012.
  11. Ennis, Garth. Garth Ennis Commentary On The Boys #66. Bleeding Cool. Процитовано 3 травня 2012.
  12. Andreeva, Nellie (12 жовтня 2015). ‘The Boys’ Drama Based On Comic Book Set At Cinemax With Seth Rogen, Evan Goldberg, Eric Kripke, Original Film & Sony. Deadline.
  13. Farchi, Devin (12 жовтня 2015). Seth Rogen Is Shopping An Adaptation Of THE BOYS To Cable Nets. Birth.Movies.Death.
  14. Cynthia Littleton (8 вересня 2017). Amazon Orders Fred Armisen-Maya Rudolph Comedy, Wong Kar-wai Drama, 3 Other Projects (EXCLUSIVE). Variety. Процитовано 17 вересня 2017.
  15. [1], Season 2 release date.
  16. [2], Season 3 renewal of The Boys.
  17. Andreeva, Nellie (24 вересня 2020). ‘The Boys’ Spinoff Put On Fast-Track Development At Amazon Following Mothership’s Record Season 2 Launch. Deadline Hollywood (англ.). Процитовано 24 вересня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]