Хорхе Міранда

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Хорхе Міранда (ісп. Jorge Miranda Vicente) — іспанський письменник дитячої літератури, співавтор серії книг «Міранда».

Хорхе Міранда
Громадянство Іспанія
Діяльність історик, письменник
Роки активності 2015 - наш час
Напрямок дитяча, підліткова література

Життя і творчість[ред. | ред. код]

Хорхе Міранда за професією історик. Разом зі своєю сестрою - Ітзіар Міранда написав серію книг для дітей та підлітків "Міранда".

Переклади українською[ред. | ред. код]

2017 року арт-видавництво «Nebo Booklab Publishing» почало випускати серію книг «Міранда». На сторінках цих книг читачам відкривається біографія відомих на увесь світ жінок. Проект є насамперед цікавим через те, що багато видатних жінок залишаються поза увагою спільноти. Протягом багатьох століть жінки у всьому світі керували державами, боролися за права своїх народів, робили наукові відкриття, надихали на подвиги і самі ставали першовідкривачами. Імена деяких, нам широко відомі, про інших ми навряд чи чули, але це не робить їхні досягнення менш цінними і не настільки вагомими.

У кожній книзі фігурує ще один персонаж — восьмирічна дівчинка Міранда, яка полюбляє цікаві історії і розповідає про жінок, які змінили світ. Серія «Міранда» відрізняється від інших книг для дітей не тільки детальністю біографій відомих жінок, а й неймовірними ілюстраціями, які створила Лола Кастейон Фернандез де Гамбоа (ісп. Lola Castejón Fernández de Gamboa) відома ще під псевдонімом Thilopia.

Особливістю серії книг є також двомовність — книги вийшли українською та російською мовами.

У даний момент видавництво надрукувало такі твори Ітзіар та Хорхе Міранда:

1.    Фріда (2017)[1]

2.    Коко (2017)[2]

Готується до друку Амелія (2017) та інші книги.

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Купить книгу Фрида с доставкой по Киеву и всей Украине | Интеренет-магазин nebobookshop.com.ua. nebobookshop.com.ua. Архів оригіналу за 15 листопада 2017. Процитовано 19 листопада 2017.
  2. Коко(укр) купить книгу с доставкой по Киеву и всей Украине | Интеренет-магазин nebobookshop.com.ua. nebobookshop.com.ua. Архів оригіналу за 10 листопада 2017. Процитовано 19 листопада 2017.